Personuppgifter/GDPR


Nestor förlag följer GDPR

Nestor förlags integritetspolicy och riktlinjer för behandling av personuppgifter.

Nestor förlag värnar om den personliga integriteten och vill att kunder skall känna sig trygga när de anförtror Nestor förlag sina personuppgifter. Vi följer därför lagar för att skydda den personliga integriteten, regler för banksekretess samt regler för den praktiska hanteringen. Nestor förlag drivs av Jessica Hjert Flod.

Nyhetsbrev

Vi använder mailchimp för att för våra utskick av nyhetsbrev. När du registrerar dig sparas ditt namn och din mailadress. Vi skickar ut mail ca en gång i månaden och lämnar aldrig ut dina uppgifter till någon annan. Du kan när som helst avregistrera dig. En länk om avregistrering finns i varje utskick och vi kommer då inte att kontakta dig igen. De personer som får våra utskick har själva registrerat sin mailadress eller gett oss samtycke att göra det.

Webshop

Vid köp i webshopen använder vi woocommerce och där registreras ditt namn, adress, mail och telefonnummer.  Nestor förlag behandlar personuppgifter endast för särskilda och uttryckligen angivna ändamål. Exempelvis behandlas personuppgifter för att kunna handlägga och registrera köp av varor och tjänster. Jag raderar ordrar från min webbplats direkt efter att varan är betald och skickad. Inga uppgifter lämnas ut och du har enligt personuppgiftslagen/GDPR rätt att veta vilka uppgifter jag har om dig.

Vad vi samlar in och lagrar

Medan du besöker vår webbplats, kommer vi att spåra:

  • Produkter som du har visat: vi använder detta för att, till exempel, visa dig produkter som du nyligen har tittat på
  • Platsinformation, IP-adress och webbläsartyp: vi använder detta för ändamål såsom momsberäkning och fraktkostnader
  • Leveransadress: vi ber dig ange detta så att vi, till exempel, kan beräkna frakt innan du beställer, och skicka dig beställningen!

Vi använder också cookies för att hålla reda på varukorgens innehåll medan du använder vår webbplats.

När du köper från oss, ber vi dig att ge oss information som innefattar ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer, kreditkortsuppgifter/betalningsuppgifter och valfri kontoinformation såsom användarnamn och lösenord. Vi använder denna information för syften, såsom att:

  • Skicka information till dig om ditt konto och din order
  • Svara på dina frågor, inklusive återköp och klagomål
  • Behandla betalningar och förhindra bedrägerier
  • Konfigurera ditt konto för vår butik
  • Följa lagliga krav vi har, såsom momsberäkning
  • Förbättra vår butikserbjudanden
  • Skicka dig marknadsföringsmeddelanden, om du väljer att ta emot dem

Om du skapar ett konto kommer vi att lagra ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer, vilket kommer användas för att fylla i dina uppgifter i kassan för framtida beställningar.

Generellt lagras bara information om dig så länge vi behöver informationen för de ändamål vilka vi samlar in och använder den, och vi inte är juridiskt skyldiga att lagra den. Till exempel kommer vi att lagra orderinformation för gällande tidsperiod för skatte- och redovisningsändamål. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress och fakturerings- och leveransadresser.

Vi lagrar även kommentarer eller recensioner, om du lämnar dessa.

Betalning

Vi tar emot betalningar genom PayPal. När vi behandlar betalningar, kommer några av dina uppgifter att skickas till PayPal, inklusive information som krävs för att behandla eller ge support för betalningen, såsom köpets totalsumma och faktureringsinformation.

Vänligen se Sekretesspolicyn för PayPal-tjänster för mer information.

Marknadsföring

Vi använder google analytics som samlar information om våra läsare. Google Analytics informerar om hur många besök Nestor förlag har varje dag, hur många av dessa som är unika besökare, varifrån besöken kommer, vilka trafikkällor som driver mest trafik, hur lång tid besökare spenderar på sidan, hur många sidor besökaren tittar på i genomsnitt mm.  Vi kan genom verktyget exempelvis läsa in ålder, kön och geografiskt område på våra läsare. Informationen lagras i 26 månader. Detta för att hitta rätt målgrupp när det kommer till annonsering. Vi använder också annonsering via facebook där vi använder facebook pixel. Facebook pixeln  hjälper oss att spåra, mäta och optimera våra annonser.

Kommentarer på bloggen

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Övrigt

Du har rätt att återkalla ett lämnat samtycke. Nestor förlag kommer i så fall inte att behandla ytterligare personuppgifter eftersom samtycke är en förutsättning för behandling av personuppgifterna. Du som kund har alltid rätt att begära de personuppgifter som Nestor förlag har. Kontakta oss på jessica(@)nestorforlag.se

Tillgång till personuppgifterna

Dina lämnade uppgifter hanteras endast av Jessica Hjert Flod och lämnas aldrig ut till annan person. Nestor förlag använder mailchimp, woocommerce, izettle, google analytics och facebook pixel där uppgifter samlas och sparas. Samtliga parter har avtal som innehåller bestämmelser om sekretess och säkerhet vid behandling av personuppgifter.

* I samband med din beställning av varor/tjänster eller registrering för nyhetsbrev godkänner du att Nestor förlag lagrar dina uppgifter för att fullfölja mina åtaganden gentemot dig som kund.

%d bloggare gillar detta: