Tack för din registrering!


Grattis till ditt VIP-medlemskap!

Du är nu registrerad som VIP-medlem vilket innebär att du får tillgång till Nestor förlags bibliotek som kommer att fyllas på regelbundet. (Nya uppdateringar kommer per automatik skickas till dig på mail). Du kommer få skrivövningar, guider och pdf:er.

Våra mail skickas ut ca 1 gång i månaden och har därför inte som syfte att fylla din inkorg. Du kan när som helst avbryta ditt medlemskap även om vi rekommenderar dig att stanna kvar. Som VIP-medlem hoppas jag på en personlig kontakt med dig och vill att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt medlemskap. Hör gärna av dig om du har önskemål eller tankar om våra medlemsbrev.

jessica(@)nestorforlag.se


Månadens skrivövningar

Juli

Vad drömmer du om i sommar? Vad vill du ska hända? Vad tänker du aktivt ta ansvar för att göra? Hur ska sommaren vara/vad ska du göra för att kunna se tillbaka på den och vara nöjd?

Skriv ner det första som kommer till dina tankar när du läst mina frågor. Skriv sedan under 10-15 minuter även om du känner att du inte har mer att skriva, fortsätt för att se vad som kommer. Luta dig sedan tillbaka och läs igenom din text. Vad vill den säga dig?

Juni

Testa att intervjua dig själv. Om en händelse, en tanke eller en känsla. Var nyfiken, ställ dig själv frågor och svara på dem utan närmare funderingar.

Skriv i 10-15 minuter. Strunta i stavfel och grammatik. När du är färdig lutar du dig tillbaka och ser över vad du skrivit. Tillkom det något nytt, något du tidigare inte tänkt på. Vad kan du ta med dig av den här övningen i framtiden?

Maj

En milsten i livet. Skriv om ett tillfälle då du insåg något, ett tillfälle som förändrade dig. Avsluta följande meningar:

Dagen då jag förstod….

Dagen då jag beslutade….

Dagen då jag hittade….

Välj en av meningarna och fortsätt på den.

Skriv i 10-15 minuter. Strunta i stavfel och grammatik. När du är färdig lutar du dig tillbaka och ser över vad du skrivit. Tillkom det något nytt, något du tidigare inte tänkt på. Vad kan du ta med dig av den här övningen i framtiden?

Mars

I min bokhylla står det en burk av lycka! Av vad, kanske du tänker nu?!? Låt mig förklara. När det kommer till skrivandet så är det inte bara hjälpsamt vad gäller att bearbeta sorger och trauman, utan också för att göra dig glad, känna uppskattning, tacksamhet och ja, lycka.

Din uppgift denna månaden är att ta fram en burk eller låda och skapa din egen ”lyckoburk”. Min är fylld med komplimanger, mail och beröm. Japp, så fort någon har sagt något snällt har jag skrivit ner det och lagt i min burk. Jag lovar att det kommer väl till användning dagar då man känner sig deppig och hängig. Det har i alla fall min gjort. Vad vill du samla i din? Kanske vill du skriva ner fina minnen, eller likt mig samla på bekräftelser och beröm. Fyll den med det som passar dig.

Seså, gå iväg och töm syltburken nu!

Februari

Denna månaden vill jag att du checkar av dig själv och besvara dessa enkla frågor: (en i taget)

  • Hur mår jag?
  • Hur vill jag må?

Jag vill sen att du jämför dessa frågor och ser vad som skiljer dem åt. Är det en stor skillnad mellan hur du faktiskt mår och vill må? Isåfall vill jag att du också besvarar frågan vad kan jag göra för att må bättre så öppet och ärligt du kan.

Januari

Jag vill att du tänker tillbaka på året som varit. Sätt dig stilla och tyst. Bara blunda och tänkt.

  • Om du skulle sammanfatta 2017 med ett enda ord vad skulle det vara då? Skriv ner.
  • Vad har året lärt dig? Skriv ner.
  • Vad har du upplevt som du inte vill uppleva igen? Skriv ner.
  • Vad har du upplevt som du vill uppleva igen? Skriv ner.
  • Vad har du gjort som du vill fortsätta göra? Skriv ner.
  • Vad har du gjort som du inte vill fortsätta göra? Skriv ner.
  • Om du skulle få sätta ett enda ord som du vill ha med dig in i 2018 vad skulle det vara och varför? Skriv ner.

Strunta i stavfel och grammatik. När du är färdig lutar du dig tillbaka och ser över vad du skrivit. Tillkom det något nytt, något du tidigare inte tänkt på. Vad kan du ta med dig av den här övningen i framtiden?

November

Rädslan stoppar oss från massor av saker, vissa är vi medvetna om, andra inte. Men vad skulle du göra om du inte var rädd? Det är månadens skrivövning. Besvara frågan utan närmare funderingar.

Oktober

Denna månaden handlar skrivövningen om en tid då ditt liv förändrades. En period som kanske varit avgörande i ditt liv. Ett tillfälle då du visste att ditt liv från och med nu aldrig skulle bli detsamma. Du kanske förlorade något eller någon? Eller så kanske du fick något? Se situationen utifrån, som en bild innanför dina ögonlock. Skriv vad du ser, hör och känner. Vart är du? Vad har du under dina fötter och vad finns vid din sida? Skriv.

Skriv i 10 minuter utan att lyfta pennan från pappret. Strunta i stavfel och grammatik. När du är färdig lutar du dig tillbaka och ser över vad du skrivit. 

September

Denna månaden handlar skrivövningen om en upprepad historia. Kanske har du en släkting, vän eller familjemedlem som upprepande har berättat samma historia för dig och din omgivning, om och om igen. Eftersom berättelsen varit återkommande har du förmodligen bara ryckt på axlarna och slutat lyssna. Kanske vet du inte ens vad den egentligen handlar om? Men om du nu tittar närmare på berättelsen (skriv gärna ner den), kan du då se varför den var viktig för personen, och varför personen ville berätta den för dig?

Eller kanske har du själv en återkommande berättelse som du upprepar för andra, gör samma övning där, skriv ner berättelsen och besvara sedan frågorna varför är historien viktig för dig, varför berättar du den för andra?

Skriv i 10 minuter utan att lyfta pennan från pappret. Strunta i stavfel och grammatik. När du är färdig lutar du dig tillbaka och ser över vad du skrivit. Tillkom det något nytt, något oväntat? Fick historien en annan mening, en annan vinkel? Fick du en annan bild av personen eller kanske dig själv?

Augusti

Denna månaden handlar det om din perfekta dag. Hur skulle den se ut? Sätt dig ner när du har en stund för dig själv. Blunda och börja fantisera, när du känner dig redo börja skriv. Skriv i 10 minuter utan att lyfta pennan från pappret. Strunta i stavfel och grammatik. När du är färdig lutar du dig tillbaka och ser över vad du skrivit. Tillkom det något nytt, något oväntat? Har du ofta dessa perfekta dagar, har du någonsin haft det? Skulle du kunna ordna så att du får sådana dagar framöver? Vad behöver du göra för att ta dig dit?

 

Skrivövningar

10 skrivövningar under 10 min

Självhjälpsguider

Så hanterar du din ångest.

E-böcker

ord av ångest

Livet med ADHD

Skrivande

Mitt skrivschema

min skrivmiljö

Planering och struktur

Agenda- Hämta din pdf här!

Veckoplanering- Hämta din pdf här!

Prioriteringslista-Hämta din pdf här!