Skrivterapi


skrivterapi

Vad är terapeutiskt skrivande?

Terapeutiskt skrivande är en uttrycksform för att få ordning på känslor och tankar. Får vi det mår vi inte bara bättre utan har också lättare för att komma vidare i livet. Terapeutiskt skrivande kan användas när man upplevt sorg eller trauma men också som personlig utveckling eller friskvård. Skrivandet hjälper oss att bearbeta händelser. Du använder pennan som psykolog.

I det terapeutiska skrivandet handlar det om att skriva för sin egen skull. Man har ingen läsare. Det ställer därför inga krav på stavning eller grammatik. Du ska skriva med hjärtat i stället för hjärnan, vissa finner det därför enklare att skriva än att tala då det kräver mindre av dig.

Det är inte bara skrivandet som är läkande utan också att analysera sin text. Genom att läsa vad man skrivit kan man få en djupare insikt och förståelse för sig själv och sin situation.

Kan terapeutiskt skrivande hjälpa dig?

70-80% av alla människor kommer någongång att uppleva trauma och den psykiska ohälsan fortsätter att öka. Om upplevelser och känslor lämnas obearbetade påverkar det inte bara individen utan ofta hela samhället. Att skriva är ett billigt och effektivt sätt att hjälpa sig själv. Många vittnar om hur skrivandet har var varit en väg till personlig utveckling och läkning, hur det har resulterat i minskad sjukskrivning och förbättrad psykisk hälsa.  Genom att skriva och skapa berättelser bearbetar vi händelser och tankar. Vi lär oss att sätta ord på det vi varit med om och organisera upp våra känsloliv.

Kolla in våra utbildningar eller vårt nyhetsbrev för att få veta mer!

Vill du ha skrivövningar direkt i din inbox? Anmäl dig här

Letar du efter kurser och utbildningar inom terapeutisk skrivandet?

Då hittar du dem här!


Sagt om min terapeutiska skrivworkshop:
”Det bästa med workshopen var övningarna och att jag nu känner att jag kan börja skriva utan för stora krav. Jag fick flera verktyg för att komma igång. Tack!”
Kursdeltagare workshop
”Till och med jag som egentligen inte tycker om att skriva blev inspirerad!”
Kursdeltagare workshop
”Jag lärde mig massor både om skrivande och om mig själv!”
Kursdeltagare workshop


 

Om mig:

Jag har skrivit hela mitt liv men efter att min dotter föddes 2006 blev skrivandet mitt enda andningshål. 2013 publicerades min första bok ”Måste alla vara så jävla lyckliga hela tiden” och enligt mig var det skrivandet  av den boken som hjälpte mig att hitta ut ur min depression.

Jag började blogga samma år och det vardagliga skrivandet har hjälpt mig att sätta ord på mina tankar och känslor. Det har hjälpt mig att få en bättre förståelse för mig själv. Jag vill nu hjälpa dig att läka på samma sätt.

För att kunna vägleda dig har jag inte bara med mig mina egna erfarenheter utan har också gått utbildningen Writing for healing på Therapeutic writing institute och har vägledarutbildningen Write your self. Jag är även utbildad beteendevetare och har flera års terapuetiskt arbete bakom mig.