13 frågor från min dotter


13 frågor från min dotter

 • Vad var ditt drömjobb när du var liten?

Författare eller veterinär.

 • Varför vill du bli psykoterapeut?

För att jag älskar att lyssna på och hjälpa människor.

 • Hur mycket gillar du jobbet du har nu på en skala från 1-10?

8

 • Varför och hur kom det sig att du startade nestor förlag?

Jag hade skrivit min första bok och ville få den utgiven, när ett förlag sade att de var intresserade av att ge ut de som e-bok såg jag det som ett godkännande att boken var tillräckligt bra och då slog det mig att jag lika gärna kunde göra det själv. Jag var nyfiken, ville lära mig och tänkte att jag alltid kommer alltid vilja skriva böcker. Sagt och gjort. Jag startade ett bokförlag.

 • Vad är ditt favoritdjur?

Hund

 • När och hur fick du reda på att du hade ADHD?

Jag har mått dåligt nästan hela mitt liv och när jag  en dag på en sida på nätet såg att alla mina symtom så som ångest, depression, ätstörningar och självskadebeteende inte var ovanligt hos flickor med ADHD insåg jag att mina problem kanske var ett symtom på ett större problem. Jag ringde då vårdcentralen och fick göra en första screeening och jag minns att hon sade ”ja, någon fel måste det vara på dig” och så tyckte hon att jag pratade alldeles för snabbt. Jag förstod att jag hade ADHD där och då, jag kanske var 29, 30 men var nog ca 32 år när jag fick min diagnos.

 • Hur gammal var du när din mamma och pappa skildes?

Liten, för jag minns det inte.

 • Varför heter ditt företag nestor förlag?

En ogenomtänkt grej kanske som kändes rätt i stunden. Jag drömde om att ha en douge de bordeaux sedan jag var tolv år gammal. Det var min drömhund jag hade suktat efter hela livet. När jag fick mitt första jobb sparade jag ihop pengar för att köpa honom. Tyvärr fick jag ha honom en alldeles för kort tid. Det kommer nog alltid att vara en sorg för mig. Han hette nestor och nestor betyder ”gammal vis man” och innebörden är att man är uppskattad för sin visdom och vältalighet. Jag tyckte väl att det skulle passa in på något sätt.

 • Hur kom det sig att du började skriva en blogg?

Det minns jag inte riktigt, jag har haft flera bloggar tidigare som har handlat om både trädgård och inredning. Men har aldrig kunnat skriva regelbundet utan det har ofta slutat med att jag blivit uttråkad. Jag fick en blogg med min hemsida och jag tänkte nog bara skriva lite för mig själv, helt plötsligt märkte jag att jag fick massa läsare. Och att jag fick uppskattning för det jag skrev. Vet att jag fick lite svårt att skriva när jag förstod att andra läste men det släppte efter ett tag. Jag trodde inte då, att bloggen skulle bli vad den är idag. I tanken då var det bara för att skriva för mig själv, det är det i för sig fortfarande. Men nu vet jag att några tusen till läser 🙂

 • Hur många böcker tror du att du kommer att skriva i ditt liv?

Hoppas på ett hundratal men minst trettio.

 • Vad tror du att dina kommande böcker kommer att handla om?

Jag vill skriva en bok om försummelse, så otroligt viktigt ämne. Men annars blir det nog självhjälpsböcker, en bok om skrivterapi och terapeutiskt material.

 • Har du någonsin tänkt på att ta självmord?

Ja

 • Har du någonsin försökt

Nej

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.