Att fastna i en bekvämlighetszon


Bekvämt är inte alltid detsamma som bra. Det är en insikt som vuxit sig starkare och starkare under mina år som egenföretagare. För det är bekvämt att jobba hemifrån, det är bekvämt att kunna jobba online, det är bekvämt att kunna gå runt i en pyjamas hela dagen och det är otroligt bekvämt att inte ha krav utifrån eller att behöva passa några tider, men om det är bra för mig…nja.

Bekvämlighet skapar inte lycka eller energi, den bara är…bekväm. I bekvämlighet växer vi sällan (i alla fall inte jag). Men den är så lätt att fastna i, för varför skulle vi vilja ta oss i från något som är bekvämt?

För visst är det bekvämt att sitta med en chipspåse i soffan, men är det bra för dig att göra det varje dag? Nej. När vi fastnar i en bekvämlighetszon tappar vi lätt bort uppskattningen av det bekväma. När jag var anställd ÄLSKADE jag dagarna jag fick jobba hemifrån. Nu är det ju min vardag…det är inte så att jag önskar bort dem, men inte heller så att de ger mig samma glädje som tidigare.
Kan du känna igen dig i det här? Finns det något område i ditt liv där du fastnat i bekvämlighet? Finns det någon bekvämlighet du vill/behöver ta dig ur? Berätta!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.