Att följa sin drömmar…


76fee979d0-1381332_412049405589620_1654376855_n

Jag har alltid skrivit mycket. Jag älskar det, det liksom kliar i fingrarna när jag inte har fått skriva av mig på ett tag. Det kommer meningar, ord, hela stycken helt utan förvarning i mitt huvud som jag helt plötsligt bara måste få ner på papper. Jag har alltid velat skriva en bok, bli författare men de som har samma dröm vet vad oddsen för att lyckas är.

Om det är något jag beundrar så är det människor som går emot oddsen, som trots allt följer sina drömmar, med en ständig risk att misslyckas. Jag vet inte med er men jag misslyckas hellre än att aldrig ha försökt…

Jag ångrar inte en sekund att jag beslutade mig för att skriva mina böcker, inte heller att jag valde att ge ut dem själv, trots att jag med första boken hade ett förlag bakom mig. Försäljningen hade förmodligen ökat om jag hade  valt det andra alternativet. Men jag kände att det inte var det som var viktigtast trots allt. Jag ville göra det här själv, växa, lära mig, utvecklas. Det är för mig det största.

Jag får ofta förfrågan från läsare om jag kan tänka mig att ge ut deras manus. Men då jag själv har fullt upp i mitt egna arbete och skrivande så är det inget som är aktuellt för tillfället. Men för er som också har skrivardrömmar vill jag tipsa er om egenutgivarna där man kan hitta likasinnade, där kan man få massa råd och stöd. En tjej jag lärt känna via denna förening är Caroline som driver Antares bokförlag. Hon tog det hela ett steg extra och tog in ett annat manus till sitt förlag. Då följer man verkligen något man tror på.

En förutfattad mening som även jag själv ägde innan jag skrev mina böcker var att de som ger ut böckerna själv inte är tillräckligt bra författare. Idag vet jag att det inte är sanning. Jag, Caroline och många andra har fått goda recensioner, tackmail och uppskattning för böckerna vi skrivit. Så ett tips så här i juletid är att köpa böcker från en egenutgivare. Stötta dem som följer sina drömmar! Mer om Caroline finner du här, andra böcker från egenutgivare finner du här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.