Att leva efter… 1 kommentar


Jag älskar ju att skriva lappar, listor, regler och visioner. Jag gillar att sätta upp stora mål för mig själv, eller att ständigt försöka påminna mig om vad som EGENTLIGEN är viktig. Det blir liksom så lätt att jag glömmer… (det gör jag visserligen ändå, men det känns bättre)

Jag har satt upp lite regler som jag vill ska leva efter, och då tänker jag både företagsmässigt och som privatperson. För mig går de värderingarna liksom ihop då jag är mitt eget företag.

1, Gå utanför din trygghetszon

Jag vill alltid känna att jag försökt, att jag gjort det jag kan. Jag vill kalkylera riskerna, men jag vill också ta dem. Ingen dröm är för stor för att försöka nå! För mig är det viktigt att utmana mig själv, att alltid växa.

2, Ta det inte så allvarligt

Jag över analyserar allt. ALLT! Och det är något jag VILL sluta med. Jag önskar många gånger att jag kunde ta livet mindre allvarligt.

3, Tro mer på dig själv

4, Var snäll mot sig själv

Jag vet inte hur det ska gå till eller hur man gör, men båda ovanstående är något jag verkligen ska jobba på!

5, Fortsätt att vara nyfiken

Jag vill aldrig bli en sådan person som tror sig veta eller kunna allt. Speciellt inte tro att jag vet hur andra människor känner, tänker eller beter sig. Jag vill lära mig, bli duktig, men jag vill aldrig säga att jag är fullärd. Nej jag vill vara nyfiken, göra om och göra rätt. Saker runt mig kan förändras, jag vill vara beredd på att förändras.

6, Ingen är perfekt

Vilket innebär att jag inte heller behöver vara det. Jag har höga krav på mig själv, jag vill sänka dem. Jag vill inte vara mer än någon annan, och därför inte heller begära mer av mig själv än vad jag gör av någon annan.

7, Gör mer av det som gör dig lycklig!

Jag har inte riktigt kommit på vad det är än, men jag hoppas att det löser sig längst vägen.

Efter att jag suttit och knåpat ihop denna lista hittar jag en liknande ”lista” som jag till och med ansträngt mig och ramat in. Ja ja, efter som jag uppenbarligen har glömt att titta på denna tavla och uppenbarligen inte levt efter den står det ju helt klart att jag behöver en ny!

IMG_1652Denna inramade tavla som jag hade bestämt mig att leva efter stod på ett bord i vardagsrummet, uppenbarligen för långt bort för att jag skulle se den.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Att leva efter…