Att släppa taget om negativa känslor


Vet du vad. Det är ok att vara ledsen. Det är ok att vara arg, sörja. Det är ok att känna att livet är orättvist, att känna sig som ett offer och att gråta. Det är ok.

Vad som är mindre ok är att fastna i en offerroll eller i bitterhet. Att bli bästis med orättvisan och att ständigt hålla den i hand. Att grubbla, förbanna andra eller hata sig själv.

Ibland beror starka känslor som inte går över på att du inte vågat uttrycka dem. Att du sväljer dem istället för att spy ut dem och på så vis fastnar de i din kropp. Det är inget fel i att tycka synd om sig själv och slicka sina sår. Men om du fortsätter att slicka även efter att såret är läkta så skapar du såret själv samtidigt som du skyller på någon annan. Då förhindrar DU det förflutna från att läka.

Så när du är ledsen. Var ledsen. När du är arg. Var arg. Se känslorna som en våg och surfa på dem när de kommer. Även om du stundvis kan bli översköljd så är det viktiga att inte fortsätta försöka bada i dem även när vattnet har flutit i väg. Sitta där och plaska samtidigt som man skriker att man drunknar.

Vi människor brukar vara duktigare på att registrera när känslorna kommer än när de går, därför är det viktigt för oss att se och påminna oss om att de faktiskt gör de också. De försvinner, eller i alla fall minskar i omfång. Om vi vågar ta emot en negativ känsla med öppna armar, kan det ibland också var lättare att låta den gå ❤︎

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.