Att tala så att folk förstår


att tala så att folk förstårJa ibland tror jag att vi glömmer av det. Att vi struntar i om mottagaren uppfattar det vi säger, det viktigaste för oss är att få det sagt. Men det är ju inte alltid man talar samma språk. Och många gånger när personen inte förstår så kanske han inte vågar säga ifrån utan bara nickar i ett samförstånd. När sonen var sjuk för något år sedan så jag åt honom att krya på sig innan jag begav mig till jobbet. Han tittade frågande på mig -Klä på mig?

-Nej, krya på dig?

-Klia på mig?

-Nej, krya på dig. Det tog en stund innan min polett föll ner att jag använde ett ord han inte förstod.

Så idag vill jag bara påminna dig, om att möta människor på rätt sätt. Tänk på att tala så att mottagaren förstår!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.