Bakning á la Jessica


Bakning á la Jessica

Bakning á la Jessica

Ja det där med att baka är ju ett kapitel i sig, fördelen är ju att ingen annan vill äta det jag gjort i vilket fall. De ser ju sällan ut som på bilden, och enligt min man så smakar det inte heller som det ska. Det innebär att jag får alla bröd, bakverk och godis jag tillverkar för mig själv. I det här huset är det ingen som ens ber om att få smaka. När jag tycker att jag lyckats med något riktigt bra försöker jag tvinga någon i familjen att smaka. Det brukar sluta med grimaser och spott i papperskorgen.

Ja men visst nu förstår jag hela grejen med att låta saker jäsa klart och varför man ska ha ingredienserna i en viss ordning. (sen så brukar jag i för sig glömma bort det och göra som jag vill ändå), men jag förstår ändå syftet. Även om jag läser och anteckningar vilka ingredienser som ska vara i, åker och handlar och kommer hem för att baka så blir det fel. Varför kollar du inte så att du har allting först innan du börjar baka, frågar min man. Men det var ju precis det jag hade gjort! Förstår inte hur det ändå kan bli fel!

Sen är det som att oavsett hur mycket jag försöker anstränga mig så tolkar min hjärna det ändå fel.

3 dl Valnötter (i Jessicas hjärna =valfria nötter)

7 dl boveteflingor -boveteflingor, hm, måste gå lika bra med bovetemjöl. Oj 7 dl, jag hade bara 3, måste gå lika bra att hälla i något annat (läs tar tar blandade mjölsorter som finns i skafferiet).

Häll sedan den färdiga degen i en 1, 1/2 liters form. En och en halv liter, noga, den här måste duga tänker jag och häller det i sockerkaksformar. Jag var helnöjd med resultatet tills jag hällde ut brödet på skärbrädan och genast insåg  varför jag skulle haft en större form. Inte bara att det var svårt att skära brödet när det var i miniformat. Om du ville ha en macka fick man ju ta fyra för att få i sig samma mängd.

Äh, jag tycker att jag lär mig något nytt varje gång, nästa gång kanske det blir perfekt, om jag nu minns mina misstag [wp-svg-icons icon=”wink” wrap=”i”]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.