Dagdrömmar och nya anteckningsböcker


Inlägget är reklam för Bokus och innehåller annonslänkar.

Längtar efter nya tomma anteckningsböcker. Jo, jag har redan massor, men tankarna handlar som vanligt huller och buller och jag känner att jag tappar bort mig själv, även i skrivandet, och då kan det vara skönt att kasta skiten och börja om på nytt.
Jag drömmer att ha en anteckningsbok för varje område i livet. En för att reflektera kring mitt företag, en för att reflektera kring mitt arbete och en för att rensa inuti mig själv. Men ofta blir det att jag skriver lite varstans, lösa lappar, kollegieblock OCH i mina anteckningsböcker. Får liksom ingen ordning hur mycket jag än försöker.
Men det är det som är det sköna med skrivandet. Det är tillåtet att hela tiden börja om. Jag kan stryka ett streck över det hela, riva sönder pappret, och börja om på nytt.
Jag ser mig själv gå runt med en sliten anteckningbok i brunt läder, hur jag bär med mig den överallt. Ibland bara för att skriva ner ett ord, ibland en tanke och andra gånger blotta hela mitt inre. Men just nu har jag tillräckligt att bära. Tror min väska närmar sig en tio kilo och dragkedjan är redan sprucken.
Men kanske behöver jag en ny anteckningbok trots allt (och en ny väska), en vårig med färg eller blommor. En anteckningsbok där syftet är att liksom inte skriva någonting. En plats för dragdrömmar, och lösa tankar, en plats där man inte tar livet på så stort allvar. En plats, där man bara får vara sig själv.

Inlägget är reklam för Bokus och innehåller annonslänkar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.