Den värsta mobbaren 2 kommentarer


Jag duger som jag är!

Vi tänker ca 65 000 tankar om dagen. De flesta av dem är inte ens medvetna. Det är saker vi säger till oss själva eller gör av ren vana. Det sägs att 95% av alla beslut vi tar varje dag gör vi utan att ens reflektera. Idag vet vi också att våra tankar påverkar oss, både kropp och själ. [Tweet ”Så vad består dina tankar av?”]

Jag har mycket katastroftankar och massa negativa analyser om händelser som har skett. Jag tänker också mycket elaka tankar om mig själv, att jag inte duger, är tillräcklig smart/snygg/duktig. Det är egentligen inte så konstigt att min värld färgas svart när sinnet ständigt är mörkt.

Jag har många gånger försökt att ändra på mina tankar, vara käck och positiv men mina tankar faller ständigt tillbaka till samma mönster, går runt i samma banor. För någon månad sedan bestämde jag mig för att ta en liten bit i taget och jag valde att börja med maten då det alltid är en ångestkälla för mig.

När jag unnar mig något, en glass, kaka, godis eller något annat som inte är ”tillåtet” så frågar jag mig själv: kommer jag att ångra det här? Om jag dör, blir sjuk eller andra negativa saker händer runt omkring mig, kommer jag då ångra att jag åt den här glassen?

Svaret blir såklart alltid nej. Det är samma sak med speglar. Så fort jag går förbi dem ser jag alla mina fel och brister. Varje gång! Nu när de negativa tankarna kommer brukar jag fråga mig själv om det är en hjälpsam tanke. Får den mig att må bra? Nej såklart inte. Jag måste inte stå och upprepa tyst för mig själv hur vacker jag är eller att jag duger, nej jag nöjer mig med att bara få tyst på den negativa sidan, den som säger att jag inte gör det. För problemet börjar där.

Egentligen är det ju skrattretande. Skulle du låta någon annan behandla dig så illa som du behandlar dig själv? Förmodligen inte. Jag hade blivit ledsen, förbannad och tänkt att personen var en jävla idiot.

Nu är det ju jag själv som är idioten, jag som fortsätter och sparka och spotta på mig själv, på en person som redan ligger. Nej från och med nu ska jag bara säga hjälpsamma saker till mig själv. [Tweet ”Jag ska bli min egen bästa vän!”]

Jag har precis hjälpt den där tjejen som legat sönderslagen på marken upp. Hon som jag själv misshandlat. Jag har borstat av henne den värsta smutsen. Kammat ut tovorna ur hennes hår. Hur hård än världen kommer vara mot henne kommer jag aldrig mer göra henne besviken.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Den värsta mobbaren

 • Annika

  Hej,
  Det var ett kortfattat och enkelt sätt att beskriva allt om vad många, bland annat jag, känner och tänker dagligen.
  Jag var lite utstött och ibland retad som barn, men det är inget mot vad jag gör mot mig själv idag.
  Jag tycker om tanken om att istället för att peppa sig själv och intala sig att man är bra, så är det bättre att försöka få bort de ständiga tankarna om hur oduglig man är.

  Hälsningar,
  Annika

  • jessica@nestorforlag.se Inläggsförfattare

   Hemskt att vara retad och utstött 🙁 men jag tänker att det kanske framför allt är viktigare just då (när man är mobbad) att vara snäll mot sig själv, om inte omgivning inte är det <3 Kram