Det är INTE försent.. 2 kommentarer


Jag har alltid sett upp till dig. Alltid! Du har varit en av de viktigaste personerna i mitt liv och på något vis har du kvar den rollen fortfarande. Du väljer bara att inte spela den.

Det fanns en tid då jag ville hjälpa dig, rädda dig. Jag var arg, jag var ledsen, jag var rädd. Jag försökte på alla sätt men du ville inte bli räddad, ville inte ha min hjälp. Jag försökte bli din vän, din fiende, ett hot. Varje gång gick någonting i mig sönder, men för dig gjorde det ingen skillnad.

Jag vill att du ska veta att jag sörjde dig, sörjde dig i flera år fast att du fortfarande levde. Då var sorgen ständigt närvarande, nästan jagade mig. Jag levde mellan hopp och förtvivlan. Levde med en rädsla att du skulle lämna oss, alldeles för tidigt. Du är förmodligen inte medveten om det, men du stod länge i rampljuset. Även om du själv valde att kliva av scenen och inte ville ha någon uppmärksamhet så riktades allt ljus mot dig. Det innebar att vi andra var lämnade åt skuggan. En kletig svart skugga, som inte gick att fly i från. Ingen sade något men alla levde med den, smärtan, sorgen, vetskapen om att du inte längre fanns med oss. Så nära men ändå så långt i från. Du tog avstånd, var väl så bländad av ljuset att du inte förstod att du fortfarande hade huvudrollen i allas film. Vi var bara bifigurer i din.

Jag vet fortfarande inte om du någonsin kommer tillbaka, en del av  mig försöker säga att det inte spelar någon roll, medan en annan sida  aldrig slutar att hoppas. Det är sidan som aldrig suddar ut bilden av dig, som fortfarande kan se att det finns en framtid för dig, en framtid för oss. Det finns en stor sorg som vi alla trycker ner, en vi inte orkar se, inte orkar bära. Vi försvarar oss med att du fortfarande är vi liv, att det inte finns någonting vi kan göra och att din framtid ligger hos dig. Samtidigt är jag säker på att vi alla inget hellre vill än att storma in tillfånga ta dig och sätta dig på en skyddad plats. Vi vill finnas hos dig, vara med dig. Följa dig på stigen du borde gå.

Jag vet inte om jag skulle kunna förlåta mig själv för att jag inget gjorde, samtidigt som jag idag inte vet hur jag ska orka göra något. Hur skall man kunna komma igenom ditt motstånd, bryta ner ditt försvar? Egentligen vet jag att det går, men jag tror vi alla är förblindade av sorg, av sanning, av den mörka verklighet vi lever i, av valet du har tagit.

Kanske sitter du och väntar på att vi ska riva din mur, medans vi väntar på att du ska släppa oss in? Jag är säker på att du saknar oss, jag är säker på att du har ont, och jag är säker på att du inte vill leva det livet du gör men att du inte vet hur du ska ta dig ur det. Du tror nog att vårt liv rullar på och är lika bra utan dig. Men du ska veta att för oss är det en plats som alltid är tom, en karaktär som ständigt saknas. Trots att du aldrig bjöd in oss i ditt liv, din verklighet,  fortsätter du att vara en del av vår.

Du tror nog att du är den enda som lever i ett mörker, men vi lever ständigt med en skugga av ditt forna jag.  Jag vet att du sörjer över din ensamhet, trots att det var du som valde den. Du försöker försvara dig med att det inte är någon som bryr sig fast att du innerst inne vet att vi inget annat gör. Du har gjort ditt val, det får du leva med. Men jag vill att du ska veta att livet inte är slut, att du framför dig VARJE DAG har nya val, att det aldrig är försent,,,att börja om.

Jag vet att jag inte kan bli en del av ditt liv, men jag vill att du ska veta att du alltid är välkommen tillbaka till mitt.

 

 

 

 


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Det är INTE försent..