Egentid & kalenderstäd 2 kommentarer


Igår vankades det kalas för sonen som fyllt år. Finns det något man kan önska sig mindre än 23 skrikande barn när man känner sig hängig och sliten? Kalaset gick trots allt bra. Lite skratt, lite tårar, och alla kom överlevande därifrån (tom jag). Sedan fick jag lite egentid i favoritfåtöljen. Bara jag ett block och en penna. Önskar mig inget annat!!

Jag hann ta några koppar te i tystnad innan lilla familjen kom hem. Sen bestod dagen mest av soffsittande för min del. Att jag inte kunde ta mig ur soffan betyder att jag är hängig annars brukar jag inte kunna hålla mig kvar i soffan så länge. Och idag sov jag två timmar längre än vanligt (jiho!!) och klockan sju gick jag upp tillsammans med solen. Jag ställde mig på verandan en stund och andades in vårluft och tittade på min trädgård som håller på att genomgå en grön förvandling. (Äntligen!!)

Nu ska jag sätta mig ner och rensa min kalender (läs mitt liv), för utan den är jag ingenting. Folk brukar kommentera att jag har en stor kalender, men som sagt, allt man inte har i huvudet finns där i…och det blir ju en del.

Det blir lätt att jag får oordning i den (ja både huvudet och kalendern ;), jag skriver lite saker här och var, använder post it lappar och sen hittar jag inte vart det nu var jag gjorde den där anteckningen, suck. Så nu ska det försöka struktureras upp igen så att jag är redo för en ny vecka!


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Egentid & kalenderstäd

  • Linda

    Jag lever också som ”strukturberoende” och känner ofta att jag måste ha den rörigaste hjärnan som någonsin har existerat (särskilt om intrycken blir många och sömnen dålig). Min kalenderstrategi är lik din men för att veta vart en notering hamnar så ämnessorterar jag anteckningssidorna med ämnesflikar. Kanske kan funka för dig med. Mina flikar heter ”att göra” ”att köpa” ”matplanering” osv.

    • jessica@nestorforlag.se Inläggsförfattare

      Ja jag har det lite så men borde nog dela upp det tydligare! Bra ide. Tack ☺️