En påminnelse!


Är du bättre än andra?

Nej helt ärligt så är det inte ofta den känslan faller över dig va? Kanske mer tvärtom? Jag tror de flesta människor är experter på att jämföra sig med andra, och ja, vi jämför oss i allt. Arbete, lön, prestationer, utseende, intelligens, vänner, intressen. Till en viss det kanske det är naturligt och på något vis kanske det fyller en funktion, men för många tror jag att det kan bli tvärtom. Att det tar kraft, energi, att man blir ledsen och ofta får en känsla av att vara värdelös.

Det vi glömmer av när vi jämför oss med andra är att vi har helt olika förutsättningar. Det är ju inte som en löpartävling direkt att vi står precis vid samma startstreck och springer på samma tid. Nej i verkligheten är det ju precis tvärtom.

Vi har ALLA helt olika förutsättningar!

Den där jämförelsesjukan skadar oss. Den förminskar dig och krymper dig istället för motsatsen. I framtiden vill jag att du tänker på det när du jämför dig med andra. Att den där jämförelsen aldrig kan bli jämn. Och att den enda du egentligen kan tävla emot, är dig själv.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.