Hjälp till självhjälp


Jag kan helt ärligt säga att jag önskar att ALLA inom socialt arbete fick kunskap om terapeutiskt skrivande. Jag inte bara tror, utan VET att otroligt många personer hade blivit hjälpta av att lära sig att skriva terapeutiskt. Skrivandet ger oss inte bara insikt genom att räta ut tankar och känslor utan hjälper oss också bearbeta händelser och trauman.

Ibland kan en pappersbit vara det enda som får veta en hemlighet, kanske också den enda som kan behålla den, för sig själv. Många jag träffar i mitt arbete saknar ett sätt att hantera tankar och känslor. En sån enkel sak som att bara skriva ner en orostanke och göra verklig kan få den att försvinna. Skrivandet är inte bara enkelt, utan också billigt och kan göras av vem som helst, när som helst och hur som helst.

Helst av allt skulle jag vilja sprida min kunskap över hela världen, men eftersom jag inte kan det skapade jag en e-kurs på ämnet. Så att DU som jobbar med människor, på enkelt sätt kan dela med dig av dina kunskaper. Så du som är kurator, lärare eller terapeut, denna kursen är till dig. Och jag kan ärligt säga att jag är stolt och nöjd över det jag ger dig, att värdet på kursen är mycket större än kursens pris.

Jag hoppas därför att vi tillsammans kan sprida denna kunskap. Hjälpa människor…att hjälpa sig själv.

Kursen hittar du här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.