Hur är du som chef?


Många har nog funderat på hur de skulle vara som ledare. Funderat på om det är en roll som passar en eller inte. Åtminstone har jag själv tänkt tanken och tycker mig ha en klar bild över hur jag hanterat den situationen (sen är den bilden förmodligen inte sanningen men ändå).

Men något jag inte reflekterat över så mycket (som jag kanske borde) är att man som egenföretagare är sin egen chef och i den rollen kan jag berätta att jag är helt annorlunda än i min fantasi.

Visserligen ger jag mig själv mycket belöningar och vidareutvecklingar (vilket är positivt), men jag kan också vara väldigt orättvis och hård. Tvärtemot min tanke att jag skulle vara i verkligheten.

Jag kan inte se mig behandla någon annan på samma sätt som jag behandlar mig själv. Stå över den personens axel och säga att den ska jobba hårdare eller sätta igång, vägra ge dem uppmuntran eller pauser.

Vägra dem raster, sjukskrivningar eller semestrar. Nej jag ser det inte framför mig direkt!

Det positiva är att jag är snabb, effektiv, och får saker att hända vilket är egenskaper jag uppskattar hos mig själv. Och visst som chef över ett företag så krävs ett viss mått av beslutsamhet och handlingskraft, men det utesluter ju inte det andra….att se till att sin personal mår bra. I det här fallet mig själv….

Å andra sidan ser jag företagare som aldrig ryter i från, säger till sig själva att avsluta kafferasten eller tar tag i de där arbetsamma arbetsuppgifterna, och det gör dem inte heller till någon vidare chef över sig själva. Där kanske de tvärtemot mig behöver höja rösten, dra näven i bordet och få något gjort.

Har du någonsin reflekterat över det? Hur du är som chef över dig själv? Hurdan är du? Vad kan du förbättra?

Som företagare är det inte fel att föra utvecklingssamtal med sig själv, att se sig själv i rollen som både arbetsgivare och utförare, för där är du dem båda.

Nej, jag ska ta ett snack med min ”chef” för som utförare är jag grym, där finns det inget att klaga på. Men på den högre nivån, ja där krävs det förbättring. Kanske är det dags att sparka sin chef, och skaffa en ny [wp-svg-icons icon=”wink” wrap=”i”]

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.