Att tala för de som inte lyssnar, att visa för dem som inte vill se


Jag lyssnar säger du, samtidigt som du inte hör. Det spelar ingen roll hur många gånger jag försöker förklara eller vilka ord jag använder, jag kommer ändå aldrig få dig att förstå. När jag lägger ut mina känslor framför dig nickar du menande och säger att vi alla har samma palett. Vad du inte kan se och vad jag inte kan förklara är att mörkret tar över min. På min palett ligger inte färgerna vackert åtskilda, utan alla färger går i och ur varandra. För mig är det en ständig kamp att skilja dem åt, då alla färger sugs upp av mörkret. Du kan med din pensel forma vackra bilder i glada färger medan min fastnar i den gråa massan. Det finns inga ord för smärtan jag känner och ingen färg som kan visa dess styrka.

Jag kan tydligt se att våra tavlor aldrig kommer att bestå av samma färger eller samma mönster. Varför kan inte du?

Jag ser säger du, samtidigt som du fortfarande blundar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.