Ideér som inte kan stoppas


Hon med alla ideérna…

I helgen satt jag och åt hotellfrukost och blev frustrerad över hur dåligt de marknadsförde sina egna produkter. Min hjärna började spinna vidare på hur hotellet skulle kunna bli bättre och tjäna mer.

”Om de ställer fram sina egna teér först så att folk dricker dem i första hand och sedan också informerar dem att de är till försäljning, så skulle iallafall jag köpt med mig en påse hem om jag gillade téet. På teförpackningen skulle adressen stå till deras webbshop så att man lätt kunde beställa hem teét igen. Samma skulle man kunna göra med sin hemmagjorda myssli, osv, osv……”

Jag sitter säkert i 30 min och kommer på massa företagsideér som inte är mig till någon nytta alls. Totalt slöseri med tid och energi. Och min hjärna är sådan här HELA TIDEN. Vart jag än kommer så börjar den fokusera på vad man skulle kunna göra annorlunda, vad man kan göra bättre. Det är ju visserligen jättebra om det gynnar en själv men för mig blir det ett sådant otroligt slöseri energi.

Tänk om jag kunde hitta sätt att vara kreativ (endast) inom ramen för min egen verksamhet, och liksom stannat där. Men nej allt som blicken faller på börjar hjärnan bearbeta.  Jag är väl i för sig glad att min hjärna har hittat någon att lägga sin energi på, annars vet jag inte hur det skulle funkat, jag hade väl gått sönder, hjärnan hade sprängts i bitar.

Inte konstigt att man blir trött ändå, när man får ideér av allt man kan titta på.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.