Jag måste…


Jag funderade över vad det var som bekymrade mig just nu och då dök alla måsten upp. Jag måste det och jag måste det. Usch, när jag hör ett måste vill jag bara göra tvärtom. Kanske är det för att jag har så många egna måsten så att när någon annan lägger sina måsten på mig visar jag på motstånd. Fast vid närmare eftertanke kanske jag brukar bli trotsig ändå. Är väl fortfarande lite av ett barn och klarar inte av när någon talar om för mig vad jag ska göra.

När optikern säger att jag behöver glasögon, svarar jag att det behöver jag inte alls. Vid de tillfällen läkare sagt till mig att jag måste ta medicin svarar jag att det måste jag inte alls. Och nämner personen inte framför mig att saken är ett måste…ja då ger det ju mig utrymme att göra som jag tycker, eller hur. JAG.MÅSTE.INGENTING.

Jag tycker att skolböckerna känns tröga att läsa, kanske för att det är ett måste, eller kanske för att det är för mycket upprepning för att jag ska tycka att det är kul. Nu måste du börja läsa nästa termins böcker, säger en sida av mig. Nähä, det måste du inte alls, ropar den andra.

Hela min värld är full av måsten (sådana jag gett mig själv), kanske därför jag avskyr dem så mycket. Jag måste röra mig eller springa varje dag, jag måste äta bra, gå ut med hunden, sitta ner med mina barn, göra något produktivt, vara social, skriva blogginlägg, yadayadayada, puh, blir trött bara av att skriva det.

Dom där måstena förpestar ju allting. Sätter du ett måste framför ett ord så blir ordet genast mycket tråkigare även om du egentligen tycker om det. Jag älskar att skriva, men om jag måste så låser det sig. Jag älskar att promenera, men om jag måste känns det med ens inte lika trevligt.

Hur ser dina måsten ut? Har du funderat på det? Hur ofta använder du ordet? Vad betyder det för dig?

Näste vecka måste jag försöka radera det ur min ordbok, eller nej det måste jag ju inte, men jag vill. Jag vill försöka undvika ordet. Det är veckans mål. (Idag när jag skriver det här är det lördag och på måndag när detta inlägg kommer ut lär jag ha glömt det så påminn mig, eller inte). För du måste ju inte, och inte jag heller.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.