Januari 2021


Terapistugan

Terapistugan

Privat

Någonstans i slutet på december insåg jag att jag hade ramlat in i en depression igen. Ofta visar det sig genom att jag har svårt att skriva, få ut orden genom mina fingrar. Men jag uppmärksammade också självkritiska tankar som vanligtvis inte är en del av mig och så grät jag mig igenom halva min semester. När jag kom tillbaka till jobbet i januari trodde jag att jag var återhämtad men det räckte att kolla ett par arbetskamrater i ögonen så var man tillbaka i tårar. Att vara så där lättgråten är ovanligt för mig, har i för sig alltid lätt för tårar, men inte så där utan anledning, bara av att möta en blick. Men jag fortsatte gå till jobbet, försökte att hitta de små glädjestunder jag kunde under hela januari och skulle nog vilja säga att jag är på väg åt rätt håll igen. Här om dagen kände jag mig till och med glad. Det var en ovanlig känsla ❤︎

Nya ideér är på gång

Nya ideér är på gång

Företag

Här har allt känns tungt och segt. Jag hade sååå mycket sett fram emot att avsluta skolan för att liksom få en ny start men sen inser jag att jag inte orkar eller hinner mer för det. Jag har ett heltidsarbete framför mitt företag, så är det bara och det tar mycket kraft och energi från mig. Förr jobbade jag 3-4 timmar även efter mitt arbete men det varken jag orkar eller vill längre. Jag vill vara med djuren, min familj och mig själv. Men oavsett så känner jag att jag hittat tillbaka till lite glädje i alla fall och är sugen på att starta upp kurser och nya möten. I början av januari kände jag inte för det alls så det är helt klart på bättringsvägen. Mitt företag ger mig vanligtvis energi och jag vill fortsätta ha det på det sättet, vill inte ha en massa krav efter att jag kommer hem från jobbet, i alla fall inte just nu ❤︎

Ny familjemedlem

Ny familjemedlem

Hus & hem

Ja här finns långa listor av vad som ska göras. Nya fönster och en ytterdörr är beställd till terapistugan och kommer när som helst i veckan. Dock kan arbetet inte sättas igång för än det blir varmare ute då väggar behöver sågas upp. Förutom att sätta staket runt hela tomten som är prio ett är det lillstugan som är i fokus. Där ska nytt golv läggas och vi ska även gå igenom hela huset till våren för att säkra upp mot fuktskador och se ifall vi hittar några läckor i panel och tak eftersom gamla fuktskador finns. Det kommer bli så otroligt fint där inne när det är klart. Gissar att man hellre är där än i huset.

Vi har också köpt en ny familjemedlem som förväntas komma i mars. Japp det blir en till hund. Som jag har längtat. Vi har vänt och vridit på tankarna i flera veckor nu. Letat efter rätt hundras, funderat på vilket kön som är bäst lämpat (då vår hane är lite sur) och diskuterat om pengarna verkligen ska gå till en ny familjemedlem istället för till huset.

Det är ju jag som är mest splittrad där. Vill gärna ha 10 hundar om jag skulle ha tid och råd, men tycker också om att ha en säkerhet och garantier. Men i dessa tider känner jag helt klart att en ny pälsvän skulle ge hela familjen 100% mer glädje än ett nytt trägolv eller pengar sparade på banken (även om jag väldigt gärna skulle vilja ha det också).  Så nu är det bestämt, det blir en ny familjemedlem. Vad jag längtar!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.