Juli -månadens självporträtt


Hejdå juli jag kommer inte bli ledsen när du går. Nej, juli har bjudit på en drös med obehagliga känslor. Känslor som på något sätt fastnat i kroppen och som jag nu försöker skaka av mig för att återvända till verkligheten. Juli har bjudit på både glädje och sorg, på hopp och förskräckelse, och nu ska jag bara försöka landa.

Att leva med väldigt tunn hud innebär att andras verklighet blir min egen och jag kan inte få bort den från mitt skinn. Väcker man oron hos mig kommer den att bo där ett tag. Det tar veckor innan den på riktigt klingar av. Jag brukar säga till mina klienter att det är som att leva med öppna spjäll. När dem är stängda är det inte så många yttre faktorer som skadar en, men när de är öppna åker allt rakt in, även det som inte är ens eget. Med åren tycker jag ändå att jag blivit duktigare på att stänga mina spjäll men ibland, så som nu, är det bara omöjligt. Så i augusti får jag jobba med att grunda mig själv igen. Stänga portarna till mitt inre så att jag orkar med dagarna (och mig själv) bättre.

Annars rullar livet på och jag känner att jag verkligen längtar efter att få vara kreativ och starta igång nya projekt igen. Dock vågar jag inte gasa med risk att man kanske behöver slå på bromsen till hösten igen pga covid så jag håller mig i lite till.

Jag jobbar heltid några veckor till sedan kommer jag att plocka ut lite semesterdagar under hela hösten vilket känns fantastiskt. Jag gör ju sista halvåret i min utbildning nu så jag vill fortsätta att försöka hålla fokuset där samtidigt känna att jag hinner vara med familjen och vila upp mig. Det ska bli lite spännande att testa att ha semestern på ett annat sätt. Att se vad det gör med vardagen och med energin. Just nu känner jag att en helg är alldeles för kort och att jag behöver fler lediga dagar för att återhämta mig eller bara kunna göra det jag vill.

Jag hoppas att augusti bjuder på både lugn och positiva överraskningar (och självklart också några soliga dagar) för det har det varit ont om. Några förändringar har skett här hemma och några till är förhoppningsvis på gång. Men berättar mer om det i ett annat inlägg. Min intention för augusti är i alla fall att vara närvarande i nuet och att försöka kunna njuta av dagen framför mig. Även om mina andra planer inte går i lås så räcker ett gott mående för att jag ska vara nöjd ❤︎

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.