Lucka #6


adventskalender

Skratta

Visste du att barn ler och skrattar ca 400 ggr per dag, medan vi vuxna gör det ca 15 ggr per dag. Jag kan komma ihåg hur jag som barn kiknade av skratt. Tillsammans med vänner var det inte ovanligt att man skrattade tills man grät. Jag kan dock inte minnas att det hänt mig särskilt ofta som vuxen.

Vi människor har olika lätt till skratt och jag vet att jag inte är en särskild lättroad person. Jag skrattar åt mina egna skämt och när någon slår sig, ja sen finns det inte så mycket annat jag finner roande [wp-svg-icons icon=”grin” wrap=”i”] Jag har aldrig tänkt på att jag saknat humor förrän jag träffade min man (och han talade om det för mig). Först tänkte jag att det var hans närhet till skratt som var ovanlig, men med tiden insåg jag att hans humor var vanligare än min. Jag trodde inte mina öron när han på riktigt låg och skrattade framför Kalle Ankas pocket. Skojar han?! Hur kul kan det vara?? Inte alls om du frågar mig. Han skrattar så gott som dagligen när han tittar på tv:n och vill han ha ett gapflabb är det bara för honom att titta på ståupp komik.

Själv sitter jag bredvid och knappt förstår skämten, gör jag det så får det mig ändå inte ens att små le.

Skratt är bra av flera anledningar. Det får oss att slappna av, minskar vår stress och är bra för ditt immunförsvar. Skrattet flyttar fokus från negativa saker i vårt liv, skickar ut endorfiner och ger ditt hjärta ett konditionspass.

Forskning visar att personer som skrattar mycket blir utsatta för färre sjukdomar och löper 50% lägre risk att dö i förtid (så det finns ju mer än en anledning till att vi borde skratta mer).

Vad brukar få dig att skratta? Om du likt mig sällan skrattar högt, vad får dig att le inombords? Är det en speciell vän, en tv-serie, eller en tidning?

Planera in en skrattdag, ring en vän och boka in en träff, kryssa en heldag i kalender och sitt och kolla på roliga tv-serier. Boka en biljett till en stand up show, testa skrattyoga eller låna en bok med roliga historier.

Har du någonsin reflekterat över din humor? Dagens uppgift är att hitta den och ta hand om den.

Lycka till!

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

det-har-ar-ett-inlagg-fran-2

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.