Min morgonritual


Varje morgon mediterar jag 10 minuter, dricker en grön smoothie och lägger mig på yogamattan för 30 minuters träning. Ibland överträffar jag mig själv och startar upp dagen med en 30 minuters löptur.

Nej alltså ärligt, i fantasin gör jag detta. VARJE DAG. Men i verkligheten händer det ca 0 dagar i veckan.

Jag har länge levt i fantasin att när jag väl började driva eget företag på heltid då skulle jag skapa massa goda vanor och framför allt en bra morgonrutin. Jag intalade mig att det var mitt jobb som stressade mig såpass mycket att jag inte hann meditera 10 minuter på morgonen eller starta upp dagen på yogamattan. Men nu med facit i hand så inser jag att det inte är mitt jobb som styr mig, utan mer mina egna val, mina egna tankar.

I verkligheten vaknar jag oftast upp med en kattspya på mattan, en hund som akut måste ut eller en unge som står nere i köket och väntar på att få äta frukost med sin mamma. Visst ibland mediterar jag i 10 min, ibland stretchar jag innan jag går upp ur sängen (mer för att jag måste än att jag vill) men allt som oftast kliver jag bara upp utan någon som helst morgonritual. Eller ja, jag inser att jag har en ritual, jag äter alltid frukost med min dotter, dricker en kaffe med min man i telefonen och startar upp morgonen med att jobba en timme framför datorn innan jag ger mig ut på min morgonpromenad med hunden, och faktiskt så älskar jag det och vill inte ha det på något annat sätt.

Ibland får vi påminna oss (talking to my self) om att de där fantastiska morgonritualerna som ALLA andra lyckas med inte är något som alltid är gynnsamt för oss själva. Jag väljer hellre min dotter framför yogamattan, och jag väljer hellre ett samtal med min man än 10 tysta minuter med min egen hjärna. Det är ett val jag har gjort. Bara för att det inte låter lika flashigt som en yogamatta och smoothie så går det i linje med mina värderingar. Min familj är viktigare än stunden för mig själv.

Det betyder nödvändigtvis inte att jag inte tar stunder till mig själv eller inte mediterar alls, nej det är bara att jag inte gör det på morgonen. Nej den stunden tillägnar jag mina barn för att göra sig redo till skolan.

Det kan lätt bli en hype vad vi ska äta, göra, hur vi ska bete oss för att bli bättre versioner av oss själva. Och jag vill påminna dig att göra valet utifrån dina värderingar inte utifrån något du läst i en tidning eller hört på en podd. Jag tror att jag är den bästa versionen av mig själv när jag får starta upp morgonen i lugna samtal med min familj istället för att tvinga mig själv att utföra ett träningspass. I alla fall i livet just nu. Livet förändras, våra vanor också. Tillåt dig att göra om, göra rätt, att följa din egen känsla istället för någon annans ❤︎

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.