Mitt sommarlov


Två veckor kvar till semestern och det känns smått overkligt. Jösses, ledig i fyra veckor, vad ska jag ta mig till!! Nej dagarna blir nog inte så svåra att fylla. Men utifall att så skriver jag en liten lista med påminnelser till mig själv på saker jag måste vill göra:

 • Tillbringa tid i mitt växthus

Alltså det här stället är så mysigt och i år har jag faktiskt köpt möbler som är bekväma att sitta i. Så frukost, lunch, kvällsmat eller bokläsande kan lätt göras i detta lilla hus. Jag har inte använt det alls så mycket som jag hade tänkt mig. Måste ändra på det. I år är året där jag kommer sitta i soffan och läsa böcker samtidigt som jag plockar vindruvorna som hänger framför mitt ansikte. Fick flera liter vindruvor förra året. Ska bli spännande att se årets skörd.

 • Rensa min mail

Alltså jag försöker att rensa kontinuerligt. Svara och ta bort. Men ändå samlas det på. Varje sommar brukar jag göra någon form av storrensning och försöka tömma mailen. Jag når inte alltid hela vägen fram men den blir i alla fall mer städad så det är något som står på att-göra-listan.

 • Städa på mitt kontor

Say no more. Jag tror inte jag dammat av mitt skrivbord på ett år och jag sitter inte där som jag planerat. Jag tror att jag har haft tre olika kontorsplatser i huset och jag får aldrig till det. Trivs inte och kan inte sitta där. Antingen är det för mörkt, för stökigt, för mycket ljud eller så känner jag mig avskärmad från resten av familjen. Vet inte om jag kan hitta en annan lösning men städas och sorteras behövs göras i alla fall. Alla ideér samlas ju där på hög, så rensa, släng och spara står på agendan.

 • Läxa ut 6-7 skolböcker

Jag tror jag har ca 13 böcker som ska vara färdig lästa och recenserade i december. Nog för att jag älskar att läsa och läser snabbt men det känns faktiskt stressigt. Att beta av några böcker nu på sommaren hade helt klart gett mig en lugnare höst och jag känner att jag behöver det. Jag är inne på min tredje bok just nu och har som mål att ha läst ut 6-7 skolböcker och även hinna recensera dem under sommaren. Då kanske jag hade kunnat gå in i nästa termin med en lugnare känsla.

 • Äta utomhus

Jag tillbringar mycket tid inomhus, även på sommaren. Vill ändra på det. Jag tycker visserligen inte om att sola men att i alla fall äta dagens måltider utomhus kan vara ett sätt att ta vara på sommaren. Så vil bättra mig på den fronten.

 • Ta nya bilder till mina hemsidor

Ja dessa behöver uppdateras. Till nya hemsidan har jag inga bilder alls och till denna har jag lite som behöver förbättras.

 • Jobba på min andra hemsida

Får jag tid över kan jag sitta och pilla och leka med min andra hemsida. Det känns bara roligt. Skriva nya texter, lägga ut kort osv. Längtar!

 • Plocka frukter och bär i min trädgård

Säger det varje år men nämner det igen. Det är så otroligt tillfredställande att plocka frukt och bär från sin trädgård. Vi brukar få kilovis med hallon och jag äter hallon hela året så det är perfekt för mig. Hela augusti brukar vi också ha vindruvor hemma från vårt eget växthus, en sådan lyx. Sen har vi blåbär, björnbär, krusbär, vinbär, äpple, päron och körsbär. Ryser nästan av välbehag.

 • Göra planer inför hösten

Älskar att sätta mig med kalendern och lägga planer och försöka strukturera upp mitt liv. Hoppas jag är full med energi och ideér. Det är i alla fall då det är som roligast.

 • Umgås med familj och vänner

Och jag vill så klart tillbringa tid med dem jag tycker om. I arbetsvardagen känner jag att jag ofta är för trött för att hälsa på vänner och familj. Energin räcker inte till. Men när jag är ledig en längre tid känner jag mer hur jag kan längta efter att vara social, träffa människor. Det händer bara under längre lov. Annars stänger jag gärna in mig och är ensam så det gäller att passa på att njuta av att vara med människor medans jag orkar.

 • Ta långa promenader

Behöver inte förklaras. Älskar att promenera och hoppas kunna göra det hela sommaren.

 • Yoga och meditera regelbundet

Jag hoppas att jag inte tappar fart vad gäller mina nya rutiner utan tvärtom. Tar vara på tiden och ger yogan och meditationen en liten liten stund varje dag.

 • Rensa bloggen

Jag har ca 80 inlägg som inte är publicerade, vissa av dem är sedan 2015. Att rensa bloggen på inlägg är också något jag gör varje år och jag tror att jag har minskat från ca 150 till 80 opublicerade inlägg. Men jag skulle vilja ligga på ett tiotal. Det räcker. Att inte spara på sig för mycket. Jag behöver vara hård mot mig själv och slänga massor. Det är ofärdiga dikter eller texter, känslor som inte längre är närvarande eller händelser som helt enkelt är inaktuella. Det händer att jag publicerar gamla texter och ord och jag kommer förmodligen fortsätta att göra det fram tills att min inläggsbank ligger på noll.

 • Ta bilder och fånga in allt det vackra som finns runt mig

Det är ett sätt att njuta av allt det livet bjuder på. Att stanna upp, fånga en utsikt med kameran, eller varför inte en blomma. Att ta foton handlar lite grann om att vara närvarande. Jag vill fortsätta att fånga dagen, på bild.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.