Ny bok på gång


Jag fick MVG i botanik när jag gick i skolan. För mig var det lite märkvärdig. Först och främst för att jag inte var en person som vanligtvis fick MVG, men också för att jag aldrig hade hört talas om ordet botanik innan jag började ett naturbruksgymnasium. Botanik kändes som svenska för mig (där fick jag också enkelt MVG). Det var liksom mitt språk. Det gick enkelt.

Jag vet inte vad det är som intresserar mig när det kommer till växter. Om det är utseendet, doften eller den där lilla grejen att det faktiskt är ett liv. Något att ta hand om. Jag har i flera år drömt om en örtagård, eller ja jag har ju faktiskt till och med försökt att anlägga en (och misslyckats) jag har drömt om att göra egna kryddblandningar, eget badsalt eller göra doftpåsar.

Du vet väl att du kan beställa ett startpaket med diffuser och eteriska oljor via mig? Kontakta mig så får du veta mer!

När de eteriska oljorna kom in i mitt liv såg jag först inte sambandet. Men jag drogs till dem direkt. Har faktiskt stretat emot länge och inte grottat ner mig i intresset för att jag vet hur jag är. Jag går all in, och sedan släpper jag det och hittar något annat. Men nu när jag börjat öppna dörren till den där nya väldoftande världen växer mitt intresse och jag ser sambandet, botanik. Det handlar inte om att jag vill destillera oljor på egenhand, utan bara lära mig mer om deras ursprung och kraft. För jag tror att naturen kan läka oss, på flera sätt. Ett av de sätten är eteriska oljor.

Som vanligt när jag hittar kärlek i någonting så vill jag skapa samtidigt som jag lär mig så just nu håller jag på att samlar material till en ny bok. Om eteriska oljor. Jag skapar boken jag själv önskar fanns. Där jag kan få kunskap om oljorna, dess effekter och även hur de kan användas. Jag vill att boken ska fyllas med recept för skönhetsvård husapotek och användning i hemmet.

Så där är jag nu, i en kunskapsinsamling. Jag känner att jag behöver ha något kul att lägga tankarna på det kommande halvåret. Inte bara skoluppgifter och strukturerade samtal där varje ord jag säger bedöms. Min förhoppning är att boken kommer att vara klar i början på nästa år. Men vi får se. Har du tips och tankar så får du gärna dela med dig. Vad skulle du vilja veta? Vad skulle du vilja ha för slags recept? Är du intresserad av specifika områden när det kommer till eteriska oljor? Vad är du nyfiken på?

Berätta gärna!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.