Recension Sony QX100 2 kommentarer


Om man följer bloggar märker man ganska fort att många bloggare är intresserade av att fota. Och jag som läsare kan säga att jag ofta tänker på bildernas kvalité. Kanske inte lika ofta om de är bra, som när de är dåliga. Jag har själv funderat på om jag ska köpa en kamera för att förbättra bilderna till bloggen. Men insåg (som tur var) ganska snabbt att jag varken har tid eller lust för ett till intresse. Dessutom är det rätt dyrt om jag vill ha kvalité och ärligt talat är jag inte vidare intresserad.

Sen är det ju det att jag faktiskt avskyr det där med att ta selfies. Har alltid tyckt att det där är skitjobbigt men som bloggare är det där ofta A och O. När jag googlade runt lite förstod jag att fotande skulle bli ännu en sådan där dyr grej jag går in i för att efter några månader helt tappa intresset, därför lät jag det va.

Men när jag en dag var inne på Elgiganten för att lämna in min dator så hittade jag Sony qx100 till rea vilket gjorde att jag utan närmare eftertanke slog till.

Sony QX100

Sony QX100

Objektivet kan du sätta på telefonen om du önskar (men det behövs inte). Du ser oavsett hur du använder objektivet bilden i din telefon. (Man kopplar ihop objektivet och telefonen via wifi). Fördelen är att man kan ta kort från massa spännande vinklar, vilket gör att du slipper den typiska selfiebilden. Den är enligt min mening sjukt bra på att ta närbilder (kanske inte alltid så smickrande [wp-svg-icons icon=”wink” wrap=”i”]), och helt plötsligt tycker jag att det är kul att laborera med den. Jämfört med kvalitén på min iphone är denna klart bättre. Men efter jag är novis när det kommer till bilder och kvalité så vägar jag inte säga hur bra den är. Men jag är helt klart nöjd!

Den går ju att använda på alla möjliga sätt och eftersom du ser bilden i din telefon kan du använda objektivet till att ta närbilder, uppifrån eller vad du vill och ändå se hur du ser ut.

Kameran har zoom vilket jag inte bekantat mig direkt med än utan använder den mycket i läget längst ut (vet inte vad det kallas, haha).

Sony cybershot IMG_4878

Enda nackdelen förutom att den är dyr om man inte köper den på rea som jag är att den är lite klumpig. Man får ingen kameraväska eller liknande med och man är lite rädd för att lägga den löst i väskan, och den är otymplig att bära den i handen. Problemet löser man visserligen lätt med att köpa en extra liten väska som jag gjort. Nypris tror jag ligger runt 4000:- och  jag fick den för 1400:-. Klart värt pengarna enligt mig!

Klart kul att lattja med och kan verkligen rekommendera den om du likt mig vill ha bra bilder, men inte är intresserad av att lägga ner varken till eller pengar på det. En lite proffsigare recension från sånna som vet vad de pratar om hittar du här.

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Recension Sony QX100