Sjukvård vs själavård


Det finns olika sätt att ta hand om sig själv. Skiljer du dem åt? Det finns saker vi ganska naturligt tänker på och gör för vår hälsa och andra saker vi ignorerar helt. Är vi sjuka eller skadade är det fullt naturligt för oss att vila, ta medicin eller gå till läkaren. Men när det gäller om att ta hand om sig själv, sin insida, ja, då är det inte längre lika lätt.

Själavård/egenvård för mig handlar om att vila när man är trött, säga nej när man inte har lust och att vårda kropp och själ lika ömt. Jag behöver egentid, skriva, promenader och hundar. Det som får mig att må bra.

Det där utanpå är ju egentligen bara ett skal, det är insidan som är viktigt ändå känns det som att det är den vi lättast glömmer bort. Vi duschar, smörjer oss med dyra krämer, sminkar oss, ja kanske till och med opererar oss för att hand om och vara nöjda med vår utsida. Men vad gör vi för att ta hand om vår insida.

Det är egentligen ganska sällan vi behöver sjukvård, desto oftare vi behöver själavård. Så en fråga jag vill att du tar med dig idag är vad du gör för att ta hand om din insida?

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.