Sommarlov


Då var sommarlovet här. Denna sommaren blir speciell. Förmodligen för många av  oss. Även om de lättar på flertalet restriktioner nu kommer jag och min familj inte resa eller göra några större utsvävningar alls. Jag och mannen kommer inte ens att ta ut semester utan får försöka hitta på roliga saker för barnen efter arbetstid, mitt i vardagen.

Jag vet inte vad jag känner om allting än. Men grunden till att jag inte tar ut semester är att jag inte fick någon sammanhängande semester och eftersom jag har svårt att komma ner i varv och slappna av kände jag att jag fick skjuta upp den. Göra på ett annat sätt. Då jag har ett sista halvår kvar i skolan kan det vara bättre för mig att ta ledigheten till hösten så att jag orkar med min sista termin.

Man har också tappat glädje och lust med tanke på omständigheterna. Även om folk sedan en tid tillbaka har skitit i restriktioner och träffats ute hejvilt kommer vi fortsatt att vara lite försiktiga. Barnen måste så klart underhållas, få träffa vänner och leka. Men vi får försöka klippa och klistra i livet, göra saker på bästa sätt.

Min största oro ligger inte i hur jag ska orka utan semester, utan den ligger på barnen. Hur rastlösa, uttråkade kommer de att vara? Och vad gör man när man inte kan åka till Liseberg, sommarland osv. Det blir verkligen till att tänka utanför boxen i sommar, vara kreativ, göra utflykter hemmavid och testa på nya saker.

Sommaren brukar också vara den del av året då min ångest är som starkast så jag tänkte testa att jobba undersöka och se om jag kan njuta av månaderna mer när jag håller mig till rutiner än när jag släpper dem. Kanske är jag en person som ska ha semester höst eller vår istället. Kanske passar jag helt enkelt inte in i att leva precis som det förväntas…

Jag hoppas på en höst där världen har lugnat sig. Där man kan känna sig mer trygg. Jag längtar efter att få pusta ut. Att slippa vara rädd för simpla förkylningssymtom och att återigen få knyta mänskliga kontakter. Jag hoppas att både barnen och mitt sinne kan finna ro denna sommaren. Att vi kan njuta av varandet istället för görandet.

Så mitt liv kommer att löpa på som vanligt. Både vad gäller arbetet, bloggandet och företagandet.

Hur kommer din sommar att se ut, vad har du för tankar och planer?  Dela gärna med dig!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.