Att förgöras av sig själv


Mina styrkor (och många andra med ADHD) är att jag ofta har mycket energi, jag är en idéspruta, är effektiv och snabb, älskar utmaningar, och kan verkligen fokusera på sådant jag är intresserad av.

För att må bra behöver jag använda dessa egenskaper, jag behöver hitta tillfällen där jag kan få sprudla med mina idéer utan att bli stoppad, jag behöver få använda energin när den finns och få jobba i min egen fart, annars dras jag ner av andras långsamma tempo. Jag kan direkt känna när jag inte får använda mina styrkor. Jag tappar fart, blir svag och allt inom mig färgas till en grumlig gegga.

Flera kändisar med ADHD har benämnt sin ADHD som en superkraft och jag kan hålla med om att i rätt miljö så kan den vara det. Men får du inte utlopp för det så förvandlas kraften till en svaghet. Det känns som att bära kryptonit i sin egen ficka. Man förgörs av sig själv, imploderar….

Helt plötsligt är allt som borde vara din fördel, till din nackdel, och detta för att du inte kan hantera den. Du kan inte välja när du ska sätta på eller stänga av ”superkraften”, den bara finns där…på gott och ont.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.