Svåra insikter & beslut


Hejdär! 

Nu har både jul och nyår rullat förbi. Jag kan knappt fatta att jag är inne i januari. Man har alltid så stora tankar om allt (eller i alla fall jag). Inbillar mig att jag ska hinna sätta en struktur och göra mål och planer. Men livet vill liksom tvärtom. Det rullar liksom på utan att man hinner stanna upp. Vissa insikter har jag fått dock (som vanligt) och hoppas därför på en förändring och förbättring framöver.

En insikt jag fått är att jag kämpat alldeles för länge med hundarna. Det kommer inte bli bra.PUNKT. mitt hjärta kommer inte klara av att höra en av dem, yla, gnälla och gråta hela dagarna. PUNKT. jag kommer inte att räcka till för dem båda. PUNKT. och mitt liv kommer inte bli bättre genom att gå runt med en ständig anspänning att de kan flyga ihop. PUNKT.

Jag känner mig helt slutkörd. Nej inte på grund av mitt jobb utan över min hundsituation, och anledningen till att jag inte tagit tag i problemet är för att det inte finns en bra lösning. Vilken lösning jag än väljer så kommer den att göra ont. Jag har istället gått runt och lidit och inte löst något alls. Jag vill fokusera på mitt företag nu. Men det har varit omöjligt när jag varit tvungen att fokusera på att skilja två hundar åt, se till att de inte ryker ihop och samtidigt få dem båda lyckliga. Ett omöjligt uppdrag.

Jag har därför tagit beslutet att en av dem får omplaceras, i alla fall för nu. Jag känner mig som världens sämsta hundägare och människa men så får det vara. Om jag ens ska kunna må lite bättre detta året kan det som varit inte få fortsätta. PUNKT.

En insikt och ett beslut taget, även om det känns svårt.

Jag inser också att jag jobbat för pengar (vem gör inte det). Men att all min tid har gått till jobb (vilket jag är grymt tacksam för) men samtidigt har jag inte hunnit göra sådant jag tycker är roligt. Det där som i själva verket är anledningen till att jag vill driva mitt företag. Att vara kreativ, skapa produkter, kurser och material. En dörr måste stängas för att den andra ska kunna öppnas, och det känns så klart nervöst när man är sin egen chef och inte vet om man tar rätt beslut.

Men jag har beslutat att minska mina begravningsuppdrag för att istället kunna skapa onlineutbildningar och marknadsföringsmaterial. Det där med corona påverkar alla men speciellt oss företagare som kan förlora tusentals kronor på en vecka på grund av uteblivna besök eller en egen förkylning. Att kunna arbeta online blir en helt annan trygghet och något som jag vill bygga vidare på därför beslutade jag mig ganska impulsivt för att gå med i soloprenuerna. Så den insparade tiden hoppas jag kunna lägga där för att bygga mig en större trygghet på lång sikt.

Det kan kännas lite skakigt när ingen säger till en vad man ska göra. Man får liksom ta alla beslut själv och hoppas att det bär. Starten på året var således full av både tankar och känslor. Det känns tufft och gör ont, men är på något annat vis ändå helt rätt <3 Förändringar känns. Jag får påminna mig om det. Oavsett om de är bra eller dåliga. Förändringar känns <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.