Utanför min dörr…


Aron är 15 år och går i skolan. Inget funkar och föräldrarna får mycket klagomål på honom -han bråkar, struntar i läxor….

En penna faller hårt i golvet.

struntar i läxorna, är kaxig mot lärarna. När föräldrarna försöker att prata med Aron blir han rasande arg och skriker…

Någon går förbi utanför. Jag hör röster, skratt och ljudet av en nyckelknippa som i jämntakt slår mot någons ben.

Aron är 15 år och går i skolan. Inget funkar och föräldrarna får mycket klagomål på honom -han bråkar, struntar i läxorna, är kaxig mot lärarna. När föräldrarna försöker att prata med Aron blir han rasande arg och skriker…

Fiskmåsarnas skriande tränger in genom det öppna fönstret, jag  hör barns lek utanför. En fotboll som rullar mot fram och tillbaka på hårt grus.

När föräldrarna försöker att prata med Aron blir han rasande arg och skriker: Ni fattar ju ingenting! Båda föräldrarna är övertygande om att det Aron menar när han säger att de inte fattar…

Vad kommer ljudet i från, gnisslande, brummande. En byggarbetsplats, vart bygger de någonstans? Tittar ut genom fönstret. Undra vad de bygger för något? Någons telefon ringer. Den som svarar låter bekymrad, undra vad det handlar om. Jag lämnar fönstret och går åter till mitt skrivbord.

de inte fattar, är att han håller på med droger. De ordnar med drogtest som dock är negativt och de försöker att ge honom droginformation.

Doften av kaffe tränger sig in i mitt rum, jag hör koppar som trivsamt klingar mot varandra. En dörr stängs, en annan öppnas. Någon tittar in med ett leende och säger hej. Jag lägger ner texten jag försökt att läsa den senaste kvarten. Kaffe först, sen börjar det om från början igen.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.