Vad gör du hela dagarna?


Jag var garanterat den personen som frågade en sjukskriven vad de gör om dagarna, som inte förstod hur de kunde få tiden att gå när de inte sysselsatte sig med någonting. Jag har nu tillbringat snart tre veckor hemma utan att få någonting gjort men ändå springer klockan och dagarna iväg. Allt som oftast tillbringar jag dagen i liggande läge, tvingar mig till att duscha, sätter kanske på en diskmaskin och lägger mig igen (utan att känna mig uttråkad) för just nu orkar jag inget annat.

I vanliga fall skulle huset varit välstädat, jag hade förmodligen hunnit komma på två-tre nya projekt och kanske till och med rivit en vägg inomhus. För sån är jag.

Den enda som är rastlös i dagsläget i det här huset är den här killen. Han går runt och suckar högljutt, kommer och visar mig nya leksaker och ställer sig vid dörren för att visa att han är redo för en långpromenad. Han är som ett litet barn. Vill ständigt bli påpassad och underhållen.

Hemma håller de på och gräver fiber så de senaste dagarna tillbringar han likt en två åring vid fönstret för att titta på grävmaskiner. Han står nyfiken och kollar in deras arbete och moffar till då och då (tack Telia för att ni aktiverar min hund).Den här killen kräver inte mer än ett mjuk plats att ligga på. Får han bestämma så går han inte ut alls. Här är han fångad mitt i en gäsp. Något som är lite typiskt för honom. Liggläge och gäspningar.

Så kanske har jag lärt mig en läxa. Jag tänker aldrig ställa någon den frågan igen. Jag inser hur provocerande jag kan ha varit med all min energi. Som ständigt ifrågasatte och ville sätta fart på människor. Jag vet nu att dagarna går oavsett om du springer med dem eller inte, och att det inte handlar om vad du gör utan snarare om hur du mår.

Nu blir det fortsatt soffhäng med dessa två. [wp-svg-icons icon=”home-2″ wrap=”i”]

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.