Använd listor för att rensa ditt inre


Skrivterapi

Ett enkelt sätt att börja med terapeutiskt skrivande är att använda listor. Säkert har du använt inköpslistor, att-göra-listor, skrivit en bucketlist osv. Det som är hjälpsamt med listor är att man får ut dem ur sitt huvud och slipper att hålla tankarna på så mycket. För kanske känner du som jag att det är svårt att komma ihåg allt man vill/ska göra eller köpa. Men listor hjälper inte bara ditt minne, listor kan också ge dig insikt om dig själv och dina tankar. Så ett tips är att testa på andra listor än dem du är van vid.

Listor är enkelt för det kräver bara korta meningar ellet ett enda ord. Det minskar kraven på dig men kan ändå ge en hel del insikt. Det viktiga är inte bara att skriva listan, att få den ur sig, nej utan också att reflektera över den. Vad är det jag har skrivit? Varför har jag skrivit så? Finns det något jag kan förändra, göra åt det? Testa att göra olika listor, välj en nedan eller skapa en egen lista som du känner att du har behov av och du, är du mer nyfiken på terapeutiskt skrivande så missa inte min kostnadsfria workshop på Söndag den 7/8. Anmäler dig gör du här.

Listor att testa:

 • Jag oroar mig för:
 • Jag är rädd för:
 • Jag saknar:
 • Jag vill:
 • Jag önskar:
 • Jag drömmer om:
 • Jag känner mig …(valfritt ord) för att….
 • Jag måste..
 • Jag borde…
 • Andras krav på mig…
 • Mina krav på mig…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.