Augusti i bilder


Jag kan inte i ord beskriva hur mycket jag njuter av där jag bor. Att titta ut genom fönstret och se dimman över vattnet, vågorna eller hur regndropparna formar olika stora ringar i sjön. Det är som allting blir mer levande här på något sätt. Att varje morgon läsa av naturen. Jag uppskattar det fortfarande!

Nu när barnen har sommarlov och sover fram till lunch blir det istället morgonmys med de här två. Och fy fasen vad jag i bland, eller ja ganska ofta kan sakna vardag och rutiner. Det är så svårt att jobba hemifrån och känna att man får bra saker gjort när resten av familjen också är hemma och ofta med frågan ”när är du klar”. Längtar ibland tillbaka till ett tomt hus där jag får styra dagen i min egen takt även om jag inte är färdig med sommaren än.

Hej, hej, här är jag en sådan där dag där man ska iväg till kontoret och därför måste ta på sig rekorderliga kläder. Annars är jag ofta osminkad och sitter i mysbyxor dagen lång.

Och vi har skaffat en ny familjemedlem. Egentligen är han ett tröstpris för barnen då vi tror att gammelkatten inte kommer att orka med så länge till. Det har vi visserligen sagt i flera år men det känns som att beslutet kryper närmare och närmare men hela familjen skjuter undan det. Vet inte hur vi någonsin ska kunna säga att det är dags. Att ta ett sådant beslut känns omänskligt. Man skulle önska att någon annan kunde göra det åt oss. Gammelkatten har varit med oss i 15 år och man skulle lätt vilja honom hos oss i 15 år till ❤︎

Fast att jag inte har någon semester försöker jag verkligen ta mig ut och göra saker. Och tänka dig att jag har badat tre gånger i år (brukar vanligtvis vara 0), har bokat in en ridtur och ska köpa mig en alldeles egen SUP så att jag kan ta mig ut i sjön exakt när jag vill.

Vila hade varit skönt, jag saknar det och känner faktiskt att jag är lite trött. Jag skulle behövt en paus, hamstra lite energi. Komma ifrån företaget för att få se det lite med andra ögon. Men samtidigt är jag så glad och tacksam över att kunna bestämma över min dag och min tid att behovet inte känner överhängande stort. Inte så där som när man var anställd och knappt kunde härda ut en dag till.

I höst hoppas jag på lite workations med företagskollegor, och att kunna fortsätta att ta det där småsemestrarna, när man inte tillåter sig en stor ❤︎

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.