Årets ledord!


Jag brukar sätta upp ledord varje år (och glömma bort dem). Tur att jag skriver ner allting här så att jag kan finna dem igen! 2015 hade jag ordet mod som ledord, och 2016 var närvarande. Mer om mina tidigare ledord kan du läsa här. Ordet mod kan jag säga verkligen följde mig 2015, jag gick så mycket utanför min komfortzon att jag hade svårt att hitta tillbaka. Men närvarande vet jag inte riktigt att jag kan säga att jag varit.

2016 gick verkligen inte som jag planerat. En av mina största rädslor inträffade, jag blev utmattad, deprimerad. Det var något av det värsta jag varit med om och på sätt och vis tvingade det mig att vara närvarande. För jag kände varje dag, varje sekund av tyngden i  min kropp. Som alltid kommer massa lärdomar och kunskaper med dessa erfarenheter även om jag önskade att det hade varit ogjort. Jag hade nog tänkt mig ordet närvarande på ett helt annat sätt än det som blev. Men nu när jag tagit mig tillbaka efter utmattningen kan jag nog verkligen säga att jag är mer närvarande trots allt!

2017 tänkte jag spika upp ordet eftertänksam innanför mitt pannben. Är så trött på min impulsivitet och att ständigt tappa tråden. Jag vet inte ens  om det är möjligt för mig att bli mer eftertänksam i och med min diagnos, men jag hoppas det.

När jag läser tidigare inlägg ser jag att jag hela tiden haft samma mål, men misslyckats. Att jag vill åt ett håll men går åt ett annat. Det gör mig frustrerad, arg och besviken på mig själv. Hur svårt kan det vara?

I år vill jag verkligen ta förståndiga beslut. Jag vill reflektera innan (och inte efteråt som jag brukar). Jag vill vara förnuftig, betänksam och försiktig. Alltså motsatsen till idag. Jag gissar att det är en del av min personlighet, ett ADHD-drag jag kanske aldrig kan ta makt över. Men detta året ska jag minsann försöka!

Så vad blir ditt ledord för i år?

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.