Årets mål


Blev så inspirerad av…hm vem var det nu igen…Äh skitsamma. Det handlade i vilket fall om att sätta mål. Vilket jag inte gjort direkt i år…eller? Äh, i vilket fall, personen pratade om att ha olika mål vilket jag tyckte lät kul eftersom jag oftast bara sätter prestationsmål och företagsmål så tänkte jag att det kunde vara kul att sätta mål på fler plan i livet än…äh skitsamma, tappade tråden.

Personen pratade i alla fall om vikten att sätta upp ett omöjligt mål för sig själv, detta för att inte begränsa sig. För att tro på sig själv och på att allt är möjligt. Tycker att det lät logiskt. Att kämpa dit oavsett om man misslyckas eller inte. Hen pratade också om att skriva ner 10 saker man skulle misslyckas med under året. Detta också för att inte vara så rädd för misslyckanden.

Du skall alltså kämpa för att nå ditt ”omöjliga” mål och för att lyckas med det där 10 sakerna du tror kommer att misslyckas med. För att misslyckas är ju faktiskt ingen ”big deal”. Är du med på vad jag menar? Vi gör i vilket fall ett försök!

MÅL:

Omöjligt

Att tjäna in 180 000 för att kunna betala min utbildning på resterande 90 000 kr känns som ett omöjligt mål. Men det är verkligen något jag vill lyckas med. Jag kommer självklart försöka, men kommer inte bli besviken på mig själv om jag inte lyckas eftersom jag själv vet att det är ett väldigt högt mål att nå. För att lyckas med detta kommer jag behöva försöka göra saker som jag kanske kommer misslyckas med. Men vem är jag att inte försöka?

10 saker att misslyckas med

  • att hitta en lokal till att hålla kurser och samtal i
  • att samla ihop en lista på personer att påbörja KBT-samtal med
  • att bygga och sälja en ny föreläsning
  • att sälja 30 kursplatser till min e-utbildning
  • att sälja ut mitt lager av böcker
  • att skapa ett eget ”behandlingsprogram”
  • att sälja ut ALLA platserna på mina planerade kurser & workshops
  • att komma på något mer att skriva på denna jävla lista….

Hälsosamt

Jag vill behålla min vikt. Jag har så otroligt lätt för att lägga på mig. Men jag har nu hittat en acceptabel vikt för mig (det är svårt att göra det för en som lidit av ätstörningar hela livet) och önskar nu att jag stanna här, samtidigt som jag vill kunna njuta av både mat och godis i rimliga mängder. Så mitt mål är att hålla min vikt hela året samtidigt känna att jag unnar mig saker och njuter av livet.

Arbetsrelaterat

Jag har börjat med tre nya behandlingsprogram på jobbet. Ett som riktar sig mot missbruk, ett mot kriminalitet och en mot män som använt hot eller våld mot kvinnor. Mitt mål är att kunna certifiera mig och bli ”klar” med dessa program under året.

Personlig tillväxt

Det här är ett år där jag går ”all in” i KBT. Både på jobbet men också i min utbildning. Jag hoppas därför lära mig massor och både växa som människa och programledare.  I år är verkligen ett kunskapsår. Det är där min tillväxt sker.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.