Att rensa i röran


Världens bästa hobbykreatör  har genom sina feng shui blogginlägg (tillsammans med en minimalistisk vän) inspirerat mig till att rensa i mitt hem. Både jag och mannen har känt oss rejält trötta på vårt hus ett tag. Dels beror det på att vi samlat på oss mängder med saker, inte renoverat på några år, och köpt saker på impuls och inte för att vi faktiskt (på riktigt) tycker om dem utan mer för att vi helt enkelt inte kunde låta bli. (Ja impulsivitet suger).

Vi har bott här i snart tolv år och har renoverat hela huset samtidigt som vi tagit hand om två små barn, och man blir trött. Oavsett hur mycket man städar så framkommer det chokladhänder på listerna, grus i hallen och smulor i köket. Och oavsett vilka möbler man inskaffade så blev det strax förstörda med målarfärger (som ingen av barnen har använt 🙄), kiss, spy eller uthällda drickor mm. Man blir trött.

Någonstans i småbarnskalabaliken ger man upp. Det hjälper inte att tvätta fönster när små fingrar kladdar ner det minuter efteråt, och det nymålade golvet blir repigt ganska snabbt när man kör med sina bilar på det. Man blir så trött.

Men nu är barnen större och kanske ska man ge livet huset ett nytt försök? Kanske kan man från och med nu köpa möbler, tapeter och mattor som man faktiskt ÄLSKAR och inte köpa produkter bara för att det är billiga då man vet att det kommer att förgås inom kort. Sagt och gjort. Vi ”skulle bara” åka till färgaffären och kolla på tapeter och färg för att se vad det kostade var min tanke men kom hem nära 5000 kronor fattigare. Det där med att hålla igen är varken min eller min mans starka sida. Vill vi ha något gjort vill vi göra det nu!

Eftersom vi INTE började i ett rum som vi sa att vi skulle göra (vem är förvånad 🙄) är hela huset kaos. Men det kommer bli så bra när det blir klart. Kommer också bli en stor lättnad att bli av med allt man samlat på sig under åren. Eftersom det inte är ett särskilt bra läge att ta hem människor nu för att sälja produkter så ligger allt i en hög och väntar på bättre tider. Jag hoppas så att de kommer snart♡

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.