Att så ett frö


Att så ett frö

Att så ett frö

Jag har tänkt mycket på det där du sa, säger hen och tittar på mig allvarligt. (What!! Vad fan har jag sagt, tänker jag och hjärnan går på högvarv).

Jag som tänkte ha ett snabbt möte, förväntade mig att hen ville ha det samma, men vad vet egentligen jag?

Hen sätter sig ner bekvämt i stolen, som att hen väntar på att jag ska köra igång.

Jag ska byta tjänst så du kommer få träffa en annan handläggare istället för mig, säger jag.

Jag förväntade mig någonstans en lättnad, men kanske var den känslan bara min.

Nej men det är inga problem, jag uppskattar att prata med dig. Jag kommer dit du är.

Det var inte orden jag förväntade mig att höra, men, vad vet egentligen jag?

Det slår mig efter vårt möte att jag under flera år har arbetat med att så frön. Varje dag. Jag kastar dem runt mig, sprider dem hejvilt. Men glömmer ofta bort vad det är jag planterar. Sen ligger de där och gror, i veckor, månader eller år utan att jag ens längre är medveten om just det där fröet.

Och om det finns något som jag älskar mer än att så, så är det just att få se det där fröet utvecklas och växa.

Som personen jag nu hade framför mig, som berättade att tanken jag givit hen efter vårt samtal hade börjat växa och slå rot. Så vackert att jag nästan blev tårögd. Tänkt att något litet man säger kan förvandlas till något så stort och vackert!

Ibland får man påminna sig om att man faktiskt är en av anledningarna till fröets tillväxt och blomning.

Det är så lätt att förminska sig själv och sitt arbete när man arbetar med att så frön. För det är sällan man ser hela ängen samtidigt stå i blom.

Men egentligen är varje enskild blomma viktig. Även om den gror, växer och blommar utan att du ens är medveten om det eller någonsin kommer att få beskåda dess skönhet och utveckling. Därför är det viktigt att påminna sig om att all tillväxt börjar just där…med att så ett enda litet frö.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.