Att sänka kraven på sig själv


Jag skapade mitt företag under en period när jag kände att mitt jobb inte var tillräckligt tillfredställande. Jag behövde utmaningar och var sugen på ny kunskap. Under många år var mitt företag den ventilen för mig. Den gav mig både glädje och tillfredställelse.

Utan att jag riktigt uppmärksammande det ändrades min arbetssituation, jag fick flera nya utbildningar och därmed utmaningar. Det kändes jätte kul, men inte för en sekund reflekterade jag över att kanske dra ner på utmaningar på det ena stället när det ökade på det andra.

Under lång tid funderade jag över varför lusten och energin till företaget hade minskat. Hur kunde det komma sig, jag ÄLSKADE ju mitt företag.

Att sänka kraven på sig själv

Att sänka kraven på sig själv

Det är lätt att skratta åt sig själv i efterhand. Det är inte alls konstigt att jag inte känt mig motiverad till nya utmaningar när det kommer till företaget, eftersom jag nu under lång tid har stött på dem i mitt arbete.

Anledningen till att jag berättar det här är att du liksom jag kanske ibland behöver minska kraven på dig själv. För inte sällan är det så att när det ena glaset är fullt spiller det också över till det andra, och att ha utmaningar på flera ställen i livet är sällan hälsosamt för någon.

Så ta dig en funderar på din livssituation just nu. Dela upp livet i olika boxar och kolla på hur fulla de är. Det är ok att en är hel så länge den andra är halvfull, men börjar du nå upp till kanten på flera av boxarna är det dags att stanna upp, tömma dem och sedan bestämma dig för vilken av dem du JUST NU vill fylla på. 

Det jag egentligen vill säga är; sänk kraven på dig själv. Ingen gynnas av dem, framförallt inte du.

Ta hand om dig!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.