Augusti 2021


Hundjäveln

Privat

Sedan någon vecka tillbaka har jag känt en stor stress inombords som även gav mig tryck över bröstet och en känsla att inte kunde andas. Det började kännas luddigt i huvudet och jag kände igen tecknen som liknande utmattning. Alltid när dessa känslor kommer rannsakar jag mig själv. Men helt ärligt kunde jag inte hitta felet. Nej jag hade inte för mycket jobb, och nej, jag kände inte en så stor press över att lämna mitt jobb. Men en morgon när jag kom till jobbet bröt jag ihop i min ensamhet, innan jag hade tagit steget innanför dörren hade jag varit på promenad med Dex, även kallad hundjävel. Och som vanligt hade vi börjat bråka, eller ja, han började bråka, jag försöker som vanligt bara överleva. Han hoppade upp på mig och lerade ner mina kläder, slet och och drog i kopplet så att det var svårt att gå framåt, och ja, lyssnade som vanligt inte på någonting jag sade. Jag minns när jag stod där i skogen och tänkte ”jag orkar fan inte mer” och så är det, jag har inte kraften att bråka med en hund nu när jag ska gå in en helt annan fight i livet. Så där och då, när tårarna droppade på kontoret insåg jag att det var HAN, hunden, som orsakade mitt break down. Sedan han kom in i mitt liv (hur fantastisk och snäll han ibland är) har jag inte fått samma möjligheter till återhämtning och lugn. Eftersom hundarna nu också är ovänner så går min kropp på helspänn här hemma för att både förebygga hundbråk och för att försöka lugna Dex så att jag tex kan få sitta lugnt i soffan utan att han ska hoppa och bita på mig. Så privat känner jag faktiskt en väldigt stress just nu då jag inte är helt nöjd med min hundsituation. Det hela blev lättare när jag förstod vad det var som stressade upp mig och fick mig att må så dåligt. Så nu ska jag försöka lösa både hundbråk och lydnad (fast att jag inte har det minsta ork till det).

Företag

Såååå skönt att äntligen styra över min dag. Jo en oro finns. Jag har inte jobb till 100% utan mer 60%, men offerter är ute och jag har sökt ett halvtidsjobb jag gärna vill ha vilket skulle lugna ner situationen och få mig att kunna växa i lugn takt. Jag vet inte så mycket om framtiden men det här känns så jävla rätt nu. Jag vet att det är här jag ska vara. Det känns så himla bra.

Hus & hem

Rensningen fortsätter och nu är det bara bastun kvar. Det ska bli mysigt att ha lite småprojekt i höst. Kanske lägga nytt golv i terapistugan (nu Leias nya lya), kanske golv på altanen och planera trädgårdsjobb inför våren. Det blev inte så mycket gjort som jag önskade i sommar. Men å andra sidan har vi massa roligt kvar!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.