Bloggar jag läser 4 kommentarer


Att läsa andras bloggar är verkligen återhämtning för mig. Det är något jag vill göra i tystnad, i en stund för mig själv. Att läsa andra bloggar är avslappning. Min hjärna kan koppla bort, koppla av. Jag kan få ta del av andras liv, istället för att bara fokusera på mitt.

Jag är ju en person som gillar att läsa mycket överlag. Har ett tjugotal fackböcker liggande som väntar på sin tur, googlar allt och vill ha all information skriftligt. Men hjärna är liksom alltid i gång och på, så bloggar eller tidningar är det enda som kan låta den gå ner i varv lite. Där jag inte behöver vara redo med papper och penna, eller vara rädd för att hjärnan ska gå igång.Ta ditt företag till en ny nivå

Det finns ju tusentals bloggar, och förmodligen en hel del inom mitt eget område som jag skulle gilla, men när det kommer till bloggar vill jag inte läsa något komplicerat. Det ska vara vackert och enkelt, fina ord, fina bilder och fina människor.

Personerna jag följer är sådana jag gärna hade velat ta en fika med, som på något vis liknar mig själv eller som jag kan känna igen mig i. Personer jag fantiserar om skulle kunna bli min bästa vän (om man någon gång hade träffats). Det är ju det som är så spännande med bloggar, att man kan komma någon så nära och samtidigt vara så långt ifrån. Man kan lära känna en person, utan att ha träffat dem alls. Jag tänker på det ibland när jag får mail eller liknande från människor, de pratar med mig som vi känt varandra i flera år, och de har vi säkert om de följt mig, men det enda jag ser är en mailadress och inte en människa. Därför är det svårt att komma ihåg alla mail och samtal. Dom kanske känner mig, men jag känner inte dem. Konstig känsla det där…

Gemensamt för mina tre favorit bloggare just nu är att de är öppna och ärliga. Jag kan känna igen mig mycket i deras ord utan att de egentligen behöver säga så mycket. Man liksom bara vet. Dom har fina bilder, och skriver lagom långa texter. (Jag har så otroligt svårt för att läsa långa texter fast att jag vill läsa så kan jag hoppa över ett helt inlägg för att jag inte orkar lägga koncentrationen där och då). Att läsa bloggar ska vara enkelt, jag vill inte behöva fokusera, analysera och koncentrera mig. Den gör jag vid så många andra tillfällen under dagen och här är min frizon.

Som om du letar efter en mjuk och behaglig frizon och vill njuta av både vackra bilder och texter. Hoppas jag kan bjuda dig på en ny favorit [wp-svg-icons icon=”heart-2″ wrap=”i”]

Imagine a bird

Reaktionista

Midis

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Bloggar jag läser