Därför ska du använda en spikmatta 2 kommentarer


Jag har ju glömt att berätta för er om min nya kärlek. Eller, ja, egentligen är den inte så ny längre. Det kanske var ett halvår sedan jag inskaffade en, (eller ja, det blev två). Men jag talar i alla fall om en spikmatta. Det var någon gång i somras när jag befann mig i min utmattning som jag hittade spikmattan på nätet. Jag googlade runt och kände att en sådan där, ja den vill ja prova. Men jag tyckte priset var alldeles för dyrt med tanke på att man inte vet om den kommer till användning. (Känner jag mig själv rätt så är det all in som gäller och sedan liksom ingenting alls).

Sen glömde jag bort det ett tag för att sedan hitta en på loppis. 40 kronor. Taget.

Det blev kärlek direkt och sedan ett halvår tillbaka har jag använd i princip varje kväll innan jag går och lägger mig. (Jag tycker till och med så mycket om den att jag köpte en till när jag hittade en på loppis.) Ja fråga mig inte varför, det är ju det där med impulserna. Det fattar väl jag med att jag inte kan använda två samtidigt. Men gjort är gjort… [wp-svg-icons icon=”cool” wrap=”i”]

Grejen med spikmattor är att de ger din kropp endorfiner. Endorfiner är både smärtdämpande och ångestlindrande. Man brukar slarvigt säga att det är kroppens egna morfin. När du först lägger dig på mattan så kan det göra lite ont i 4-5 minuter, men det är ju det som är grejen, det är då det magiska händer. Endorfinerna kickar in. Sedan känner du inte spikarna längre.

Jag tror att rekommendationen är att man ska ligga på den i minst 20 minuter. Jag brukar köra en timme för att liksom vara på den säkra sidan [wp-svg-icons icon=”wink” wrap=”i”] jag har då aldrig hört någon som fått en överdos om endorfiner [wp-svg-icons icon=”grin” wrap=”i”]

Spikmattan gör mig lugn, trött och avslappnad. Jag skulle därför rekommendera dig att prova spikmattan om du som jag har svårt att komma ner i varv. Spikmattan är ett lätt och billigt hjälpmedel tycker jag, och idag skulle jag inte vilja vara utan. För mig blev det inte en ”one hit wonder” skulle jag nog vilja påstå efter månaders användning. Jag skulle därför verkligen rekommendera dig att prova!

Har du provat spikmatta, vad är dina erfarenheter?

[wp-svg-icons icon=”pencil” wrap=”i”] Lämna en kommentar


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Därför ska du använda en spikmatta