De 10 budorden 2 kommentarer


 1. Ha alltid ett projekt på gång (gärna 2-3 ifall något av projekten stannar av) utan ett mål tappar du fart, faller och kommer inte upp.
 2. Ha inte för många projekt på gång. Det gör att du tappar fokus, går vilse och inte får något gjort.
 3. Lyssna på din kropp. När den är trött, låt den vila. När den är pigg, kör.
 4. Lyssna inte på din kropp! Den ljuger! Den är egentligen trött hela tiden, så tvinga den att vila fast att den inte vill.
 5. För att få en uppgift gjord måste du underhålla dig och göra flera saker samtidigt för att kunna hålla koncentrationen, kolla Facebook, mailen eller res dig upp och gå planlöst omkring i rummet för att inte somna. Gör detta om och om igen tills arbetet är gjort.
 6. För att hålla koncentrationen måste du stänga ute ALLT annat, och när koncentrationen sviktar GE UPP, den kommer inte tillbaka.
 7. Ta kontroll över din hjärna, det är INTE den som bestämmer när det är dags att sova, vara hyperaktiv eller ofokuserad.
 8. Inse att du aldrig kommer styra din hjärna, den kommer alltid att styra dig.
 9. Gå inte och lägg dig förrän du är så trött att du nästan inte kan ta dig till sängen. Det minskar förhoppningsvis de sömnlösa timmarna du vanligtvis har innan du somnar.
 10. Gå och lägg dig i tid, din hjärna kommer automatiskt igång så fort du lägger dig i sängläge och håller på i x antal timmar, oavsett hur trött DU är. Detta kan aldrig undvikas.

 


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “De 10 budorden

 • Magnus

  Fantastisk beskrivning!! 🙂 Precis lika rörigt som det känns inuti!!
  Är nydiagnostiserad i vuxen ålder och har letat och letat efter en opretentiös blogg som beskriver ADHD i vardagen från ågopn som haft det ett tag. Det verkar som att jag kanske hittat den! 🙂

 • jessica@nestorforlag.se Inläggsförfattare

  Tack:) Hoppas att du stannar:) och har du frågor så är det bara att maila eller ställa här, så svarar jag så gott det går.