Den bästa delen av skrivandet


Den bästa delen av skrivandet

Den bästa delen av skrivandet

Ingen som följer mig har missat att jag fullkomligt älskar att skriva. Men den bästa delen av skrivandet, när det kommer till större saker så som en bok, uppsats eller bygga en e-kurs, det är att samla in material. Att bara skriva in random tankar på ett papper eller i en wordfil. Ni vet allt man vill ha med, allt man kan tänka på.

Det finns en speciell njutning i det. Texten bara flödar. Kanske är det för att den inte behöver se bra ut. För att man inte behöver tänka på varken stavning eller upplägg, eller kanske är det för att det känns som allt det där röriga inne i huvudet får komma ut. Att man får kasta ut det där garnnystanet man har i hjärnan och låta någon annan reda ut det. Fast problemet är ju att det landar tillbaka på en själv, fast vid ett senare tillfälle….men det känns i alla fall bra just då. När man får stryka över alla meningar, rulla ihop alla pappersbitar till små bollar och slänga dem bredvid i papperskorgen.Den bästa delen av skrivandet

Känns som att man blivit några ton lättare fast att papprena bara väger några gram. Jisses vilka tunga tankar jag måste bära på, hehe..[wp-svg-icons icon=”wink” wrap=”i”]

Ja och den sämsta fasen kommer strax där efter, där jag är just nu (både när det kommer till uppsatsen och e-kursen) där man behöver städa upp den där oredan man hällt ut. Sätta ihop rätt meningar i rätt kapitel, fixa stavningar och försöka hitta den röda tråden genom hela skiten. Kanske därför hälften av alla grejer man har igång stannar i just den där, mitt i röran, som man känner att man aldrig orkar reda ut….

Jag klappar mig på axeln som en belöning för de projekt jag trots allt tagit mig hela vägen igenom, sen tittar jag på de där anteckningarna som fortfarande behöver sorteras upp och  men bestämmer mig för att lägga tillbaka dem i lådan igen. Jag låser lådan och tittar åt ett annat håll. Sen försätter jag mig i den där bra fasen igen. Där bara jag och tankarna får vara tillsammans, utan varken ordningen eller struktur [wp-svg-icons icon=”heart” wrap=”i”]

[wp-svg-icons icon=”quill” wrap=”i”] Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.