Den där energin


Need more sleep

Need more sleep

Jag har ofta ett överskott av energi, eller ja, det är ju inget jag känner av själv, men jag förstår det med tanke på att jag orkar mycket mer än många andra. Men det svåra är att det för mig antingen är av eller på, och igår när den där avknappen helt plötsligt slog till förstod jag varför man blir så där makalöst trött. Det måste ju bero på att jag själv inte känner när energin sinar. Jag känner bara att den är där, eller att den är borta. Inte när den börjar ta slut. Jag gissar på att det är då vanliga människor säger ”jag är lite trött” och så minskar dom sin aktivitet och börjar titta på tv:n. Medans det för mig bara säger KLICK när jag är mitt uppe i någonting, helt oförberedd på att tröttheten skulle komma.

Den där energin

Den där energin

Om jag skulle känna av att energin höll på att rinna ut så hade jag förmodligen lagt mig platt ner som de flesta andra, vilat upp mig och rest mig igen. Men istället blir jag förvånad när tröttheten kör över mig och det känns som att jag blir helt påkörd. PANG, varje gång. Vad fan hände, jag trodde ju att jag var på gång….

Jag tänker mig som ett timglas, där man både ser och känner att det är det på väg att ta slut. Så borde det i alla fall vara tänker jag. ”Det syns så väl på dig när du är trött” har flera personer sagt till mig. Själv känns det som att dra ner en ridå framför ögonen. Jag varken ser eller hör någonting och det kan vara riktigt jobbigt när det kommer oväntat.

Jag kan liksom inte längre lyssna eller låtsas le. Är ridån nere är dagen slut oavsett vad klockan är. Jag har förstått att det är den stora svårigheten för många med ADHD. Att liksom kunna spara in på sin energi. Antingen kör man racer, eller så är det bensinstopp.

Japp det var fredagstankarna från mig. Önskar er en härlig helg!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.