Det som inte syns, FINNS 3 kommentarer


Vid ett tillfälle uttryckte jag för skolpersonal att jag misstänkte att min dotter hade svårigheter.

– Hahaha, neeeeej, hon som är så snäll.

Jag blev nog både förbannad och förvånad. Förbannad för att jag uttryckte en oro och blev skrattad i ansiktet. Förvånad över bristen på kompetens som fortfarande finns i skolan.

Jag var också snäll, sa inte ett enda ljud. Men det innebar inte att jag inte hade problem, däremot innebar det att jag inte gav dig några problem. Min tystnad och snällhet gjorde det istället jävligt enkelt för dig, då du istället kunde ta hand om dem som gjorde det bekymmersamt i klassrummet. För många flickor visar problemen sig inte i skolan (och det innebär inte att det inte finns), det visar sig istället när det kommer hem. En del flickor klarar av att hålla ihop sig ett tag med konsekvensen att de är helt dränerade efteråt. När hon kommer innanför dörren och kastar skolväskan hopar problemen sig framför henne utan att hon ens själv förstår varför.

Att ha ont i magen varje dag, känna ångest, eller att dagdrömma sig bort, syns inte utanpå. Men att en person känner sig dum, annorlunda och låtsas hänga med i skolan är ett problem som växer sig stort och kan få katastrofala konsekvenser.

Så bara för att det inte syns, så finns det, och är ett problem i allra högsta grad.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Det som inte syns, FINNS

  • Sarah

    Väldigt bra inlägg. Hoppas att det är ett inlägg som sprider sig och ger föräldrar styrka att göra sina ”lydiga, tysta och snälla barn” hörda och sedda.

  • Lisa

    VERKLIGEN! Jag var alltid ”snäll” på dagis och i skolan, men min familj vet sanningen om hur jag var när jag kom hem… Dessutom har jag alltid haft lätt för att läsa och skriva, färdigheter som kompenserade att jag inte kom ihåg läxor, prov eller kunde sätta igång saker. Det mina klasskompisar satt och kämpade med svängde jag ihop på rasten. Och eftersom skolan inte var några problem kunde jag ju inte ha några problem. Eller?
    Jag känner mig fortfarande bitter över att jag aldrig lärde mig något i skolan, att allt mitt fokus var på att verka normal, att hantera sociala situationer, och känslan av att aldrig aldrig komma till min rätt!