Dramaqueen


Skrivövning

Skrivövning

Varje tisdag bjuder jag dig på en skrivövning. Tanken är att du ska skriva utan att reflektera. Skriv med hjärtat i stället för hjärnan. Skriv det första som dyker upp. Det som finns i ditt hjärta, det som finns i dina tankar. När du skrivit klart tittar du på texten. Vad vill den säga dig?


Alla känner vi någon dramaqueen eller hur? Vi kan tycka att de är överdrivna, hittar på, söker uppmärksamhet. Men någonstans tror jag att vi alla skapar draman, vissa av oss gör det istället i det tysta. Vi skapar draman i vårt eget huvud, är du med på vad jag menar. Vi tar fakta, något som på riktigt händer eller har hänt och så skapar vi en historia kring det. Idag vill jag att du ska undersöka ett drama hos dig själv för att se vad som är fakta och vad som är påhittat.

Tex:

Fakta: min man har börjat spela tv spel på kvällarna

Drama: Han tillbringar kvällarna framför tv:spelet hellre än med mig, han älskar mig inte längre och i slutändan kommer det leda till att vi kommer att skiljas.

Fakta: min kompis har inte hört av sig på en vecka.

Drama: det måste vara något jag sagt, hon har nog tröttnat på mig eller tycker att jag är en idiot.

Fakta: Jag fick inte en utbildning jag önskade på jobbet.

Drama: Dom tycker att jag är okompetent, dom tror att jag inte är lämpad för att klara utbildningen.

Ja ni ser, man skapar sin egen verklighet som inte alls är sann och det är något vi alla gör hela tiden, speciellt vi som lider av katastroftankar, snacka om att göra en höna av en fjäder.


Din uppgift är nu att titta på en egen tanke (eller undersök flera). Skala av tanken till vad som är fakta och vad som är drama. Vad har hänt på riktigt och vad har du hittat på? Hur känns det när du ser sanningen framför dig? För ofta är det inte det som har hänt som gör oss ledsna, utan dramat vi hittar på som gör oss ledsna, besvikna och oroliga. Pröva! Berätta gärna hur det gick!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.