Drömliv


Jävligt drömmigt liv

Ja vi lever verkligen drömmen. Älskar det här stället! Men eftersom jag inte är mycket för att glorifiera min vardag kan jag också berätta om livets baksidor just nu. Den här drömmen innehåller sjukt mycket fästingar. Så fort hundarna varit ute i trädgården (vilket dom är jämt) så kryper det fästingarna på dem. Och katterna ska vi inte prata om. Det är ingen i familjen  som vill komma nära dem denna årstid. Ja fästingmedel i all ära men fästingmedel hindrar inte fästingarna från att krypa upp och sätta sig på djuren, och sedan gå över till oss människor i stället.

Jävligt levande blomma (som nu är död).

Alla mina blommar dör! Ja på riktigt och jag fattar inte varför. Till och med de blommor som blomsterhandeln säger är ”lättskötta” dör. Jag skulle vilja säga att jag har ”gröna fingrar”, jag ÄLSKAR blommor och hos mig har blommor sällan dött. Men sen vi flyttade till det här huset sloknar de ner och dör än efter en.. Jag fattar inte varför, kan det bara bero på att huset är mörkare, att blommorna får mindre ljus? Eller har de med ventilation och göra? Jag sköter om dem precis som jag alltid gör och ändå lämnar de mig… Det gör mig ledsen, upprörd eller kanske bekymrad? Vet inte riktigt vilken känsla jag bär men kul är det inte!

Jävligt sjuk hund

Gammel hunden är sjuk. Inte nog med att han går med tratt och fastnar och går in i saker. Han behöver på morgonmedicin och ögondroppar 4-6 ggr om dagen. Gärna varannan timme. Lös den gåtan när du jobbar heltid och inte vill att barnen ska köra in saker i ögonen på honom. Det tar 45 minuter extra tid för mig varje morgon eftersom det måste gå 30 minuter mellan hundfrukosten och medicinen, och 10 minuter mellan första ögondropparna till de andra. I början hade han 6 olika ögondroppar som skulle droppas i följd med 5-10 minuters mellanrum. Stress! Och inte nog med att han är sjuk och halvblind. Jag har fått ta semester/flex VARJE vecka för att åka till veterinären och kontrollera hans ögon för 1300 kr. Det senaste besöket stoppade dock inte på 1300 kr utan där slutade notan på 5000 kr. Nu handlar det inte längre om att ta lite flextid för att åka till veterinären då han behöver en ögonspecialist som finns en timme bort, nej så nu handlar det om semester dagar.

Och på tal om semesterdagar har jag inga kvar eftersom jag sökt tjänstledigt. Vips så försvann de från mitt semesterkonto. Så hur man ska ta hand om en sjuk hund utan semesterdagar, ja det är gåta nr 2.

Som att jag inte har tillräckligt att oroa mig för så har jag ju också sökt tjänstledigt och börjar jobba heltid i min egen firma 31/8. Jätte kul tänker ni, ja det tänker jag med, så klart. Men eftersom jag inte har hittat tillräckligt uppdrag för att fylla ut min lön än så ligger det så klart en orosklump i magen över det med. Inte nog med att vi sitter i ett mörkt hus fullt med fästingar, döda blommor och en sjuk hund (utan semesterdagar), jag kommer inte ha en lön heller! Jag har massa saker och kontakter på gång (mer om det i ett annat inlägg) så förhoppningsvis ordnar sig allt, men att leva i det där ovetandet är ju något av det värsta jag vet.

Japp, det var lite från mitt drömmiga liv just nu. Så om någon till hösten när jag blivit luspank vill bjuda på middagsmat, levande blommor eller ögondroppar, ja då är det välkommet! Over and out.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.