Du är mer än din okunskap!


Häromdagen slog det mig att jag inte visste vem som var Sveriges statsminister, att jag inte visste vilket regering som styrde vårt land. Å andra sidan kan jag inte heller multiplikationstabellen eller vet skillnaden mellan adverb och substantiv. Jag vet heller ingenting om kriget i Irak eller den senaste nyheten på Aftonbladet.

Min hjärna låser sig när det kommer till siffror och om du ställer mig en fråga kan du inte alltid vänta dig ett snabbt svar. Jag missar ALLTID någon viktig handling när det kommer till att följa recept och jag kan aldrig mäta ut en centimeter rätt. Ska jag sy blir det snett och ska jag snickra får jag alltid rädda upp det med fogmassa eller pussla ihop det med andra små träbitar.

Jag kan inte huvudstaden i Afrika och om jag träffar dig kommer jag inte att komma ihåg ditt ansikte och förmodligen inte heller ditt namn, men den upplevelse eller känsla du ger mig kan jag bära med mig förresten av mitt liv.

Jag kanske aldrig kan vinna en frågesport men jag har startat företag, lärt mig allt om bokföring och ställt mig på en scen. De flesta av mina planer faller innan målsnöret och jag har svårt att se humorn i det som andra tycker är roligt. Men min vilja är starkare än din kunskap och min kreativitet kan finna hundra olika lösningar på ett problem.

Jag kanske inte är allmänbildad men jag har modet att tro på mina drömmer, att försöka, ge upp och försöka igen. Jag är inte dum, bara ointresserad, det som inte känns viktigt faller ur, varken jag vill eller inte. Spelar ingen roll om du berättar det för mig en gång eller hundra. Det är som att hälla vatten på en gås. Det rinner av.

Jag kan inte skryta över mina grundskolebetyg, däremot har jag klarat av högskolan där jag själv kunnat välja mina ämnen. Jag slukar allt inom mitt intresseområde och inget faller där undan. Jag vill ha mer, mer, mer, blir aldrig mätt.

Min kunskap är djup, inte bred, och jag tror inte att jag kan påverka dess omfång hur mycket jag än försöker. Jag låter dock inte det jag inte kan, definiera mig. Utan det jag faktiskt kan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.